- Domnule chelner! În ciorba mea înoată o viespe!
- Ştiţi, muştele le-am terminat de curând!...
Şeful de sală al unui restaurant de renume află că urmează să primească vizita inopinată a unui inspector specialist în gastronomie, supranumit Fiara din cauza intransigenţei sale şi a amenzilor astronomice aplicate unităţilor alimentare găsite cu bube.
Inspectorul intră în restaurant, se aşează la o masă. Chelnerul, avertizat de şeful de sală care-l recunoscuse, se prezintă prompt pentru a lua comanda; fără să-şi decline identitatea, inspectorul îl întreabă:
- Am auzit că la restaurantul ăsta se serveşte absolut orice fel de mâncare, aşa e?
- Aţi auzit bine domnule, puteţi verifica.
- Bine, adu-mi atunci o conservă din cur de elefant!
- ?!
Chelnerul bâigui un imediat, domnule!, apoi plecă speriat, să-l anunţe pe şeful de sală de ciudata comandă a inspectorului. Şeful de sală nu se pierdu cu firea, cugetă câteva clipe şi apoi îi spuse chelnerului:
- Du-te la ghena de gunoi, ia de acolo o conservă goală, încearcă să o închizi cât mai bine şi du-i-o.
Chelnerul se execută, inspectorul deschide cutia şi observă că e goală:
- Aha! Îţi baţi joc de mine? Am comandat conservă din cur de elefant şi tu îmi aduci o cutie goală? Să vină şeful de sală chiar în momentul ăsta! Ştii tu cine sunt eu?
Şeful de sală se prezintă pentru a încerca să rezolve nemulţumirea clientului, care îi spune:
- Chelnerul ăsta e un nesimţit şi îşi bate joc de mine! Am comandat o conservă din cur de elefant şi mi-a adus o cutie goală.
Şeful de sală examinează cutia goală şi exclamă compătimitor:
- Vai ce ghinion aveţi domnule! Aţi nimerit fix gaura!
- Chelner! Scoate-ţi degetul din ciorba mea!
- Scuze, domnule! Dar am un furuncul. Doctorul mi-a recomandat să-l ţin la cald!...
- Atunci, băgaţi-l în cur!
- Asta fac de obicei! Dar, din când în când, mai trebuie să şi servesc clienţii...
- Chelner! Şniţelul ăsta e cam mic!...
- Îmi pare rău...
- Şi în afară de asta e şi foarte tare!
- Atunci, fiţi fericit că nu e mai mare!...
Un bucătar la interviu este întrebat:
- Şi, cum ştiţi să gătiţi?
- După ambele metode...
- Cum adică?
- Păi, aşa încât oaspeţii să mai vină pe la noi; şi invers...
Într-un restaurant cu orchestră. Clientul, arătând felul de mâncare pe care l-a servit chelnerul:
- Ce-i asta?
Chelnerul, atent la orchestră:
- E o bucată din Văduva veselă, domnule...
Clientul reuşeşte să-l prindă de mânecă pe chelnerul mereu grăbit şi-i spune în fugă:
- Te rog mult, dacă între timp ieşi la pensie, spune-i succesorului dumitale c-am comandat o friptură, doi mici şi o sticlă de Cotnari!
- Chelner, cafeaua mea e rece!
- Bine că-mi spuneţi! Cafeaua cu îngheţată e mai scumpă...
- Ei, domnule, întreabă ospătarul, cum aţi găsit friptura?
- Numai după ce mi-am pus ochelarii.
În restaurantul franţuzesc, chelnerul face reclamă:
- Melcii noştri sunt cunoscuţi în toată lumea!...
Clientul:
- Asta am remarcat deja! Tocmai am fost servit de unul...
La restaurant:
- Chelner, n-am stomac pentru ficatul ăsta!