Sfaturi si Povețe - 10 sfaturi utile pentru a ține post (fasting):

house

 1. Bea multă apă – Bea suficientă apă în perioada de post pentru a hidrata organismul și pentru a preveni deshidratarea.
 2. Evită alimentele cu conținut mare de sare și zahăr – Acestea pot crește setea și pot perturba echilibrul de lichide din organism.
 3. Evită cafeaua și alte băuturi cu cafeină – Acestea pot usca organismul și pot perturba somnul.
 4. Mănâncă o masă bogată în proteine ​​înainte de post – Aceasta poate ajuta la menținerea energiei și a nivelului de zahăr din sânge în timpul postului.
 5. Evită activitățile fizice intense în timpul postului – Activitățile fizice intense pot crește apetitul și pot provoca pierderea de fluide.
 6. Dormi suficient – Dormi suficient pentru a te odihni și a preveni oboseala în timpul postului.
 7. Planifică-ți mesele în avans – Planifică mesele în avans pentru a evita impulsurile alimentare și pentru a te asigura că mănânci alimente sănătoase.
 8. Bea ceai verde sau ceai negru fără zahăr – Acestea pot ajuta la curățarea organismului și la reducerea senzației de foame.
 9. Evită alimentele procesate – Alimentele procesate sunt adesea bogate în sare, zahăr și grăsimi nesanatoase.
 10. Încearcă să mănânci alimente cu conținut ridicat de fibre – Alimentele cu conținut ridicat de fibre pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la prevenirea impulsurilor alimentare.
 11. Acestea sunt doar câteva sfaturi utile pentru a ține post în mod optim și eficient. Este important să se consulte un medic sau un nutriționist înainte de a începe orice program de post pentru a se asigura că este potrivit pentru sănătatea ta și pentru a primi recomandarile necesare.

In aceasi categorie: Sfaturi si Povețe - Post

 • house

  10 sfaturi utile pentru a ține post (fasting):

  Bea multă apă – Bea suficientă apă în perioada de post pentru a hidrata organismul și pentru a preveni deshidratarea. Evită alimentele cu conținut mare de sare și zahăr – Acestea pot crește setea și pot perturba echilibrul de lichide din organism. Evită cafeaua și alte băuturi cu cafeină – Acestea pot usca organismul și […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Post, Sănatate
 • japanese cherry trees

  Cele mai recomandate 10 alimente de consumat pentru post.

  Legumele verzi – Sunt bogate in nutrienți și fibra, ceea ce poate ajuta la mentinerea senzației de sațietate pe durata postului. Avocado – Conține grasimi mononesaturate și fibre, care pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la controlul apetitului. Nuci și semințe – Sunt o sursa buna de grasimi sanatoase și proteine, care pot […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Post, Sănatate

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi