Posts - Puterea extraordinară a cuvântului

Cuvinte, Scriere, Carti, Text

Nu de multă vreme dădui peste grupu` ăsta, “Ficțiuni Reale“, care-mi făcu cu ochiu` imediat de cum pusei ochii pe el!

Mă… și cum mă apucai eu ca să-mi clătesc ochii pe-acilea, iaca, îmi sări în ochi un nume drag ca sarea în ochi pentru ăia care n-aveau ochi să-l vadă, de pe vremea când trebuia să fii cu ochii în patru când vroiai să deschizi ochii cuiva.

Al cui nume, oare, o fi
Și cui țin a-i mulțumi
Oare, cine, cine-o fi?!

Ghici, dragă ghicitoare,
Cine-i acel actor care
Nu se satură-a vorbi
Făcu artă și copii
Și cu multe se iubi?

Eeei…și după ce trimisei la înaintare câteva rânduri rânduite pe care deabia le făcui să iasă afară din bezna gândurilor mele iernatice, îmi și trecu prin minte ca nu cumva cititorul să facă vreo legătură între numele ghicit și cel mai jos numit, pentru că nu la asta m-am gândit!

Tare mult mi-ar mai plăcea să văd cum s-ar traduce în alte limbi textul ăsta:

“Lui Gură-Cască îi făcea o mare plăcere să tot dea din gură dar să și bage în gură și cum începuse să uite de la mână pân` la gură , îi zise fiului său că a sosit vremea să spargă gura târgului și din gură în gură să se ducă vestea că la masa lui mai e loc de`o gură în plus!Neputând să scape de gura lu` ta-su` se însură cu una cu gura mare.Și acum stă cu sufletul la gură și se gândește cum să scape din gura lupului când se va afla cum stătea gură-n gură cu una mai bună de gură.Sarea și piperul mai lipseau!” (510 caractere)

Și-acum,

Dau și pâinea de la gură
Dacă-mi dai mură în gură
Cum să scap de-a lumii gură!

Și ceva de încheiere,

Cui nu-i place, să bată cuiu`
Cui îi place, să tragă cuiu` !

Atât s-a putut!

Articol de Mihaela Vicol, din blogul personal: mihaelavicol.com/cum-l-am-descoperit-pe-florin-piersic-jr/

In aceasi categorie: Posts - Cugetari si Reflexii

 • Citate despre Viata, Invataminte

  Despre Învățăminte – Emilian Robert Vicol

  CUGETARI SI REFLEXII PERSONALE de Emilian Robert Vicol Calul de dar se cauta in povesti … ! Orice pisica are 7 vieti pana moare odata. O zi grea, se cunoaste dupa ce trece. Greu la deal cu burta plina. Bine faci, pana faci un rau. Unde-i unul vai de mama lui, unde-s multi se despart […] (...)


  Posts: Cugetari si Reflexii
 • Constiinta, Univers, Realitate, Suflet, Creatie

  Realitatea și Nivelul de Conștiință

  Cât de “reală” este realitatea depinde numai de nivelul de conștiință, care depinde la rândul ei de percepția senzoriala, fară de care spațiul și timpul ar fi niște concepte superficiale, o vagă existență a unui univers imperceptibil! Conștiința este un concept aproape empiric, greu de cuantificat și deocamdată este imposibil de definit în mod sigur, […] (...)


  Posts: Cugetari si Reflexii, Filosofie
 • Cuvinte, Scriere, Carti, Text

  Puterea extraordinară a cuvântului

  Nu de multă vreme dădui peste grupu` ăsta, “Ficțiuni Reale“, care-mi făcu cu ochiu` imediat de cum pusei ochii pe el! Mă… și cum mă apucai eu ca să-mi clătesc ochii pe-acilea, iaca, îmi sări în ochi un nume drag ca sarea în ochi pentru ăia care n-aveau ochi să-l vadă, de pe vremea când trebuia să fii cu ochii în patru când vroiai să deschizi ochii cuiva. […] (...)


  Posts: Cugetari si Reflexii, Cultura, Ficțiuni Reale
 • Transcendental-Consciousness-Abstract-Paint-by-Emilian-Robert-Vicol

  Cugetari Distractive – Emilian Robert Vicol

  Adunate în timp și puse pe hârtie pentru eternitate: Un Clarvăzător este un om care are vederea fară pureci. Poezia modernă este că pictura abstractă, o înțeleg doar nebunii. A fost odată că niciodată că dacă n’ar fi fost, acum aș pune PUNCT. Traiu’ bun, face burta mare, rotundă și frumoasă. Cați cai ai la […] (...)


  Posts: Cugetari si Reflexii
 • Deep Sleep, Vise, Somn, Cugetari, Folosofie, Meditatie

  Izvor de Intelepciune

  Alte cugetari personale venite din observatii asupra vietii si realitatii de zi cu zi: CAND AM INCETAT SA MAI ALERG DUPA VISE Cand am incetat sa mai alerg dupa vise, am inceput sa traiesc … SUFLETUL, SINGURUL IZVOR DE ADEVAR SI INTELEPCIUNE! Nu cauta raspunsuri unde nu sunt decat intrebari, cauta-le in suflet, singurul izvor […] (...)


  Posts: Cugetari si Reflexii

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi