Posts - Lecții de viață cu Carl Sagan, Citate, gânduri, sfaturi – Mihaela Vicol


EduCulturaPostsCategories:


Spatiu si Univers - Cosmos

Carl Sagan 1934-1996In memoriam Carl Edward Sagan (9 noiembrie 1934 – 20 decembrie 1996) !

Pentru a găsi urma de adevăr în marele ocean al confuziei și prostiei ai nevoie de vigilență, devotament și curaj. Dar dacă nu ne obișnuim să gândim, nu vom putea rezolva problemele adevărate și serioase cu care ne confruntăm și riscăm să devenim o națiune de fraieri, o planetă de fraieri, gata să ne lăsăm păcăliți de șarlatanul următor cu care ne vom întâlni.

Dacă ar veni acum pe Pământ niște extratereștri și ar vedea ce arătăm copiilor noștri la televizor, la radio, în filme, în ziare, în reviste și așa mai departe ar putea crede că ne pregătim copiii pentru violență, crime, cruzime, credulitate, superstiție și consumerism. În cele din urmă, prin repetare, la asta se va ajunge.
Ce fel de societate am creea dacă, în loc de asta, am promova știința și speranța?

Scrisul este probabil cea mai grozavă invenţie umană, legându-i pe oameni unul de celălalt, cetăţeni din epoci îndepărtate, care nu s-au cunoscut unul pe celălalt niciodată. Cărţile rup cătuşele timpului. Cartea reprezintă dovada că oamenii sunt capabili de magie.

O scurtă privire într-o carte, şi auzi vocea unei alte persoane, poate cineva mort de 1000 de ani. Să citeşti înseamnă să călătoreşti în timp.

Imaginaţia ne va purta, de multe ori, spre lumi care nu au existat niciodată. Dar, fără ea, nu vom pleca nicăieri. Încurajează-ţi copiii să viseze! Imaginaţia ne va purta adesea în locuri unde nu am fost niciodată. Fără imaginaţie, nu mergem nicăieri.

Naivitatea ucide!

Suntem o specie interesantă. Un amestec interesant. Suntem capabili de vise aşa de frumoase, şi de coşmaruri aşa de oribile. Ne simţim atât de pierduţi, de izolaţi, de singuri, dar nu suntem aşa. Vedeţi voi, în toată căutarea asta a noastră, singurul lucru pe care l-am găsit care să facă goliciunea suportabilă, este unul pe celălalt.

Încă din timpurile lui Alexandru şi mai degrabă chiar de când fiinţele umane au apărut pe planeta noastră, oamenii au descoperit că se pot procopsi pretinzând că posedă cunoştinţe secrete sau oculte.

Una din cele mai triste lecţii de istorie este aceasta: Dacă am fost înşelaţi destul de mult timp, noi tindem să respingem dovada înşelătoriei. Noi nu mai suntem interesaţi să aflăm adevărul. Înşelătoria ne-a prins. Este pur şi simplu prea dureros să recunoaştem, chiar şi faţă de noi înşine, că am fost duşi de nas. Odată ce i-ai dat unui şarlatan putere asupra ta, aproape niciodată nu o mai poţi lua înapoi.

Eu cred că, starea de sănătate a civilizaţiei noastre, profunzimea conştientizării privind sprijinul acordat culturii noastre, şi grija noastră pentru viitor, toate acestea pot fi testate prin cât de bine ne suţinem bibliotecile.

Merită să păstrezi o minte deschisă, dar nu atât de deschisă încât să îţi cadă creierul afară.(open minded)

Ilegalitatea cannabisului este ceva revoltător, un impediment pentru utilizarea deplină a unui medicament care ajută la producerea seninătăţii şi a perceptivităţii, a sensibilităţii şi a tovărăşiei de care este nevoie cu atâta disperare în această lume din ce în ce mai nebună şi mai periculoasă.

Suntem fiinţe inteligente, iar folosirea adecvată a inteligenţei ne face cu adevărat plăcere. În acest sens, creierul este ca un muşchi. Atunci când gândim bine, ne simţim bine. Înţelegerea este un fel de extaz.

Citate, gânduri, sfaturi preluate de pe blogul personal Mihaela Vicol: Lecții de viață cu Carl Sagan . Citate, gânduri, sfaturi bune

In aceasi categorie: Posts - Ganduri Cuantice

  • Incotro, Intrebari

    Încotro se îndreaptă lumea când din case va scăpa? Vicol Mihaela

    Mai “-ăm” ? Mai amânăm, mai așteptăm, continuăm să ne văităm sau încercăm să învățăm problemele să rezolvăm? “Crize economice au existat și în trecut, dar fiecare eveniment este generat de condițiile istorice care îi conferă unicitate. Soluțiile deci nu pot fi identice în cazul unor crize. Cea din anii 1929-1933 a lovit dur România […] (...)


    Posts: Ganduri Cuantice
  • Hot, Talhar

    Povestea Tâlharul boierit” – Alexandru Mitru – Mihael Vicol

    “Lupul își schimbă părul, dar năravul ba… Că năravul din fire n-are lecuire!” Un tîlhar mare făcuse ce făcuse, nu ştim unde, dar ajunsese mai mare într-un sat, staroste sau, cum s-ar spune astăzi, primar. Putea astfel să fure mai în voie. Şi gîndul lui, întreaga zi, doar la furat, ca al beţivului la crîşmă. […] (...)


    Posts: Ganduri Cuantice
  • Carti, Filme, Recomandari, Cultura,

    Recomand cărți și filme

    Ce mai citiți doamnelor și domnilor?! În afară de facturile de la apă, gaze și curent, de meniuri sau de prospectu` vreunui medicament minune, ce fel de cărți vă mai impresionează în afara celor de joc, de muncă, de credit, de vizită ?! Io, ca să vă spun sincer, de când am pus mâna pe Menis […] (...)


    Posts: Carti, Cultura, Filme, Ganduri Cuantice, Recomandări
  • Arta, Viata, Expresie, Cultura, Educatie

    Care este rolul artei în viața noastră ?

    Avem libertate de exprimare dar nu ne mai putem exprima! Avem poeți și scriitori dar nu mai avem cititori ! Avem pictori vechi și noi dar degeaba, la gunoi… Întotdeauna știm să criticăm dar n-am vrea ca vreodată să apreciem! Mereu ne comparăm cu alții atât caracterul, spiritul cât și avuția, educația, cultura, evoluția/involuția, după […] (...)


    Posts: Cultura, Ganduri Cuantice
  • Androgin-Mihaela-Vicol Pictura Acrylic-Paint-1

    PROZACUAC : FAȚA NEVĂZUTĂ A FETEI – Mihaela Vicol

    -Ce naibii faci, fată! Vezi-ți de cratița ta și nu te mai prostii! Și lasă cartea aia, nu vezi că ți se arde ceapa-n tigaie?! -A…cu`, acu`! zise fata cu un glas aproape stins din care parcă se și vedea cum se scurge sleită neputincioasa dezamăgire căreia i se supuse cu nu prea multă tragere […] (...)


    Posts: Ganduri Cuantice
  • Somn, Odina, Visuri

    Curiozități despre somn – Mihaela Vicol

    – Hai, bă, scoală-te! ce dormi atâta, nu te mai săturași?! că somnu-i pentru morți! Bătrânii obișnuiau să spună vorbele astea și nu-i înțelegeam deloc pe când eram copii. Pe atunci nu știam că persoanele vârstnice au nevoie de mai puțin somn decât cei tineri și de ce lor le era cu mult mai ușor […] (...)


    Posts: Ganduri Cuantice

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi