Posts - La psiholog cu Fața nevăzută a fetei

psiholog, fata, ascunsa, dark, intunecat, minte, ganduri, memorie

– Nu credeam că o să ajung vreodată la un psiholog! zise ea, amuzată, cu un ton senin, lăsându-și intenționat și de bună voie scăpat un mic “hi-hi” voios și sprintenel , ca apoi să se așeze confortabil pe canapeaua  roșie din mijlocul camerei, fixându-și privirea pe acel roșu ce o ducea cu gândul la  “Cartea roșie” a lui Jung.

– Asta vedeam doar prin filmele americane, continuă ea, și mi-aduce aminte de filmul “Cu nașu` la psihiatru” , din 1999, un fel de parodie sau comedie neagră cu gangsteri și mafioți unde chiar și boss-ul ăl mai boss, “Capo dei capi” sau “capo di tutti i capi ” sau Nașul apelează la un psiholog când simte că are probleme cu “tiuga”. Așa-i plăcea bunicului să-i zică la “cap” , “tiugă”  – termen popular adesea folosit subtil pe post de fină ironie de către bătrâni când vroiau să scoată în evidență faptul că cel căruia i s-a adresat cu termenul ăsta ar fi un prostănac ! Asta ca să nu i-o zică într-un mod direct și să pară prea tăios cuvântul, să nu-l rănească cu alte forme și expresii.

– Las`,  zicea bunicul, mai bine așa decât să-i zici omului că “are tărâțe în cap”! Că într-o situație ca și asta, nărodu` nu mai are timp și nici pricepere ca să gândească la ce înseamnă cu adevărat “tiuga”, el se lasă dus de mânie și, iaca, nici nu-și dă seama că l-am făcut pe față prost.

– Interesant personaj, bunicul tău! zise psihologul căruia i se înseninsase un pic fața, schițând un mic zâmbet pe care avu grijă să și-l șteargă de îndată ce-și aminti că trebuie  să  mențină sub control situația și implicit, drumul cuvintelor care trebuiesc conduse către adevărata problemă cu care se confruntă “bolnava”.

– Hai să încercăm să ajungem la miezul problemei care te frământă, continuă el, să nu ni se termine timpul fără ca să nu ajungem la adevăratul motiv care te-a adus azi la mine… hai, prinde curaj și spune-mi ce te-a deranjat azi?

– Un vis!…zise ea inchizându-și ochii ca într-o încercare de a-și aduce aminte  o întâmplare din îndepărtata vreme a veacului de mult apus. De fapt, două vise, unul pe care l-am visat într-o noapte din 2012 și celălalt, aseară… Cumva, au o legătură între ele pentru că este vorba de aceeași persoană și cam același sentiment, aceeași tematică.

– Și, uite, tocmai de asta și începui cu filmul, ca să-ți fac o mai bună introducere, să te fac să înțelegi mai exact ce mă frământă! continuă ea să exclame cu multă vervă ca-ntr-un monolog explicativ sieși, știu că n-aș avea nevoie de tine sau de altcineva care să mă îndrume ce si cum să fac, să ascult de careva care să-mi spună ce să fac…de parcă eu n-aș fi în stare! Asta mă enervează la mulți, că nu știu să asculte, să aștepte momentul potrivit și să stie exact când și cum trebuie să se intervină!

– Aici vroiam să ajung, la vise! Astea mă frământă și tot încerc să le dau de cap, pentru că știu că visele nu-s doar “vise de noapte”  sau niște prostii, aiureli sau mai știu eu ce gunoi al vreunui subconștient mediocru…

Visele sunt cu mult mai mult de-atât, de asta nici nu s-a ajuns la vreun răspuns exact și după atâția mii de ani de existență a omenirii, omul încă mai are întrebări la care nu s-au găsit  răspunsuri !

Articol de Mihaela Vicol, din blogul personal: Fața nevăzută a fetei II

In aceasi categorie: Posts - Carti

 • Cartea intelepciunii - panciatantra

  Cartea întâia, numită “Dezbinarea prietenilor” – Mihaela Vicol

  Panciatantra (sau cele cinci cărți ale înțelepciunii) este cea mai celebră carte de povești, fabule și cugetări din literatura sanscrită și în același timp cel mai simplu și cel mai atrăgător tratat de înțelepciune din câte s-au scris vreodată. “Sînt șapte feluri de negoț, prin care se poate câștiga avere și anume: comerțul cu miresme , […] (...)


  Posts: Carti, Ganduri Cuantice
 • psiholog, fata, ascunsa, dark, intunecat, minte, ganduri, memorie

  La psiholog cu Fața nevăzută a fetei

  – Nu credeam că o să ajung vreodată la un psiholog! zise ea, amuzată, cu un ton senin, lăsându-și intenționat și de bună voie scăpat un mic “hi-hi” voios și sprintenel , ca apoi să se așeze confortabil pe canapeaua  roșie din mijlocul camerei, fixându-și privirea pe acel roșu ce o ducea cu gândul la  […] (...)


  Posts: Carti, Ganduri Cuantice, ProzaCuAc, Vise
 • Carti, Filme, Recomandari, Cultura,

  Recomand cărți și filme

  Ce mai citiți doamnelor și domnilor?! În afară de facturile de la apă, gaze și curent, de meniuri sau de prospectu` vreunui medicament minune, ce fel de cărți vă mai impresionează în afara celor de joc, de muncă, de credit, de vizită ?! Io, ca să vă spun sincer, de când am pus mâna pe Menis […] (...)


  Posts: Carti, Cultura, Filme, Ganduri Cuantice, Recomandări

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi