Prima regulă a economiei de tranziţie: Pentru fiecare economist, se găseşte un altul la fel de bun, cu idei exact inverse.
A doua regulă: Şi ambii au dreptate.
Prima regulă a economiei de tranziţie: Pentru fiecare economist, se găseşte un altul la fel de bun, cu idei exact inverse.
A doua regulă: Şi ambii au dreptate.
Ion se întâlnește cu un matematician, un economist și un contabil si-i întreabă: — Cât fac unu și cu unu? Matematicianul îi răspunde: — Exact doi. Economistul răspunde — Poate doi. Contabilul se uita în stangă și în dreapta și spune în soapta: — Cât vrei sa faca? (...)
Intr-o firma serioasa intra hotii mascati: — Acesta este un jaf! Contabila, usurata: — Vai, ce m-am speriat! Am crezut ca e poliția economica.. (...)
Regulile prezicerii economice 1. Prezicerea este foarte grea, în special când se refera la viitor. 2. în momentul în care prezici, știi ca vei gresi, dar nu știi când și în ce sens. 3. Cu toate acestea, fii intotdeauna precis în preziceri. Urmeaza exemplul economistilor, care își prezinta proiectele până la zecimale, pentru a dovedi […] (...)
Cinci chirurgi, fosti colegi de facultate, după niște ani de practica, se întâlnesc la un simpozion. Spre seara merg împreună la o bere și despre ce crezi ca discuta? Bineinteles tot despre meserie: — Mie, pe masa de operatie îmi plac contabilii: când îi deschizi, inauntru totul este numarat, totul este ordonat. — Eu prefer […] (...)
Se pune întrebărea: — Cât face 1+1? Inginerul răspunde: — 2 Economistul răspunde: — Probabil 2 Contabilul răspunde: — Cât vrei sa faca? (...)
Apare în presa un anunt pentru un post de contabil și un tip se duce la interviu. Acolo, patronul il întreabă: — Poti sa îmi spui, te rog, cât fac 7 inmultit cu 3? Tipul se gandeste și răspunde: — 22! Apoi, pleacă blestemandu-si zilele ca nu a luat un calculator cu el. După două […] (...)