Pasari bizare, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Pasari bizare / 1

 • Acvila Harpiae

  (8)

  (8300) →

  Acvila harpiae - o pasare rapitoare cu o capacitate uimitoare de a prinde prada, avand un cioc puternic și gheare care pot ajunge la o lungime de 15 cm. Este unul dintre animalele cele mai puternice în raport cu greutatea sa, putând ridica în zbor de trei ori propria greutate. Poate trăi până la 40 ani.. 1


  Categorii: (2368) , (299)
 • (8)

  (8300) →

  Kakapo (Noua Zeelanda) - o pasare nocturna, inalta și cu un penaj ce seamana cu o blana moale, seamana mai mult cu un castor decat cu o pasare.


  Categorii: (2368) , (299)
 • Kiwi-Noua-Zeelanda-Pasari-Bizare

  (8)

  (8300) →

  Kiwi (Noua Zeelanda) - o pasare cu un nas lung și picioarele foarte scurte, care seamana mai mult cu un mamifer decat cu o pasare. Este o pasăre acarinată din Noua Zeelandă, înaltă de 30 cm, cu aripile atrofiate, lipsită de claviculă, care se hrănește cu larve de insecte și duce o viață nocturnă..


  Categorii: (2368) , (299)
 • desert

  (8)

  (17322) →

  Hoatzin - sau pasărea-reptilă, având denumirea științifică Ophisthocomus hoazin, are o înfățișare care combină trăsăturile tipice păsărilor cu cele ale reptilelor și chiar cu cele ale mamiferelor. Hoazinul își construiește cuibul deasupra apei iar când tinerii hoazini eclozează, au gheare pe aripi. Stomacul hoazinilor seamănă mai mult cu cel al unei vaci decât cu al oricărei alte pasări cunoscute! Pentru a fermenta mâncarea în gât, păsările au colonii microbiene care trăiesc în esofag. Aceste bacterii le permit să digere celuloza. .


  Categorii: (2368) , (299)
 • hooded man

  (8)

  (8300) →

  Kakariki (Noua Zeelanda) - zis si Papagalul Capra este o pasare cu pene verzi stralucitoare, care poate fi intalnita in salbaticie numai in Noua Zeelanda. Sunt pasari foarte active carora le place foarte mult sa execute acrobatii si sa se agate cu capul in jos de partea superioara a coliviei..


  Categorii: (2368) , (299)
 • orion nebula

  (8)

  (8300) →

  Cassowary (Australia) - este a treia cea mai grea specie de pasari vii din lume, o pasare impunatoare cu o un penaj des, care poate fi foarte agresiva. Cassowaries sunt cunoscute pentru ghearele lor ascuțite, în formă de pumnal..


  Categorii: (2368) , (299)
 • (8)

  (8300) →

  Kakapo - aceasta pasare este una dintre cele mai rare din lume, cu o populatie de doar 200 de exemplare. Este o pasare nocturna, foarte pufoasa, care seamana mai mult cu un castor decat cu o pasare..


  Categorii: (2368) , (299)
 • treehouse

  (8)

  (8300) →

  Quetzal - o pasare din America Centrala și de Sud cu penaj spectaculos și lung. Penele sunt folosite pentru decoratiuni și bijuterii. In legendele vechi americane era considerata o pasare divina, numita "sarpele zeu" ..


  Categorii: (2368) , (299)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi