Animale ciudate, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Animale ciudate / 1

 • (10)

  (8300) →

  Kakapo (Strigops habroptila): Este o pasare exclusiv ierbivora, prezinta un vizibil dimorfism sexual si este singurul papagal poligam din lume. Nativă din Noua Zeelandă este cunoscută si sub numele de bufnița-papagal datorită aspectului său neobișnuit care împrumută caracteristici de la aceste două specii. Numele său înseamnă „papagal de noapte” în maori.. 1


  Categorii: (2368)
 • butterfly

  (10)

  (8300) →

  Narvalul (Monodon monoceros) face parte din familia Monodontidae, ordinul Cetacea. Este un animal marin care traieste tot timpul anului in oceanul Arctic, poate crește până la 3-4 metri. Dintele narvalului a fost cel care a dat naștere în vremurile medievale legendei inorogului. Acest dinte superior lung atinge o lungime medie de până la doi metri și poate cântări chiar 10 kilograme..


  Categorii: (2368)
 • lumber

  (10)

  (8300) →

  Păsări-paradis (Paradisaeidae spp.): un grup de păsări de păsări cu penaje colorate ce se găsesc în regiunile tropicale ale Pacificului, membre ale familiei Paradisaeidae din ordinul Passeriformes. Majoritatea speciilor din această familie se găsesc în Papua-Noua Guinee, în Papua Indoneziană..


  Categorii: (2368)
 • sky

  (10)

  (8300) →

  Păsări-uitătoare (Casuarius spp.): un grup de păsări cu creștet caracteristic, se gasesc mai ales in Noua Guinee, dar si in peninsula Kap-York, Australia. Pasarile adulte pot ajunge la o inaltime de 1,7 metri si o greutate de peste 60 kg si sunt deosebit de agresive cu cei care au patrund in habitatul lor..


  Categorii: (2368)
 • planet

  (10)

  (8300) →

  Stridie (Gryllotalpa spp.): este un gen de insecte din familia greierului aluniță Gryllotalpidae, cunoscut în mod obișnuit ca greierul aluniță european, este o insecta cu picioare lungi și tari, care cântă în cor cu alti greieri..


  Categorii: (2368)
 • fantasy

  (10)

  (8300) →

  Axolotl (Ambystoma mexicanum): un amfibian care-si poate regenera membrele și organele interne după rănire..


  Categorii: (2368)
 • heart

  (10)

  (8300) →

  Pangolinul (Manis spp.): un mamifer cu invelish de keratină pe spate, care se rulează într-o bila pentru a se proteja de prădători. Este un ordin de mamifere placentare nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung, acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai că țiglele de pe acoperiș, are botul alungit, coadă foarte lungă, limba lungă protractilă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele. .


  Categorii: (2368)
 • background

  (10)

  (8300) →

  Peștele-lună (Mola mola): un pește plat, cu o formă neobișnuită, care poate crește chiar si peste 4 metri în lungime. Este unul dintre cei mai mari pești cu schelet osos din lume, ajungând până la 2.300 de kilograme și 4.2 metri lungime. Peștele-lună este unul dintre cei mai mari pești din lume, fiind depășit numai de câțiva rechini și de pisica de mare uriașă!.


  Categorii: (2368)
 • still life

  (10)

  (1400) →

  Vampirul-de-mare (Vampyroteuthis infernalis): este un calamar cu ochi mari și un colorit neobisnuit, care traieste la adanci mari..


  Categorii: (2368)
 • art

  (10)

  (1400) →

  Aye-aye (Daubentonia madagascariensis): este un lemur cu degete lungi, o primată "strepsirhine" originară din Madagascar, cu dinți asemănători rozătoarelor care cresc perpetuu și un deget mijlociu subțire special folosit pentru a captura insecte. Este cea mai mare primată nocturnă din lume..


  Categorii: (2368)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi