Pentru a reaciduliza sampania rasuflata se adauga în sticla una sau doua stafide și în scurt timp aceasta isi va recapata efervescenta.
Pentru o frisca mai buna trebuie adaugat putin albus cand bati smantana.
Merele și perele taiate felii, pregatite pentru compot isi pastreaza culoarea initiala daca imediat dupa curatire se introduc în apa cu otet, apoi se scot și se pun în alta apa la fiert, otetul nu influenteaza gustul compotului.
Pentru a ramaneproaspat și aromat, patrunjelul verde nu trebuie tinut într-un borcan cu apa, ci intre doua farfurii adanci.
Albusul de ou are în componenta o proteina numita albumina ce contine niacina (vitamina B3), riboflavina (vitamina B2), clor, magneziu, potasiu, sodiu și sulf. De fapt, albusul contine circa 57% din proteinele dîntr-un ou.
Puteti pastra legumele numai în cutii de lemn sau carton, în plastic nu pot sa respire si-si pierd aroma.
Daca vreti sa va delectati papilele gustative cu sashimi din broasca bucatarul va taia o broasca în fata dumneavoastra și va va servi inima care inca pulseaza. Sashimi este o delicatesa din fructe proaspete de mare taiate felii, deci restul felului de mancare va consta în carne de broasca, rece și negatita.
Inghetata asa cum o stim azi a aparut abia în secolul XVII și se spune ca a fost inventata de Francesco Procopio. Era facuta din smantana, oua și zahar.
Nuca folosita la cozonaci și prajituri isi mareste volumul și isi pierde gustul amarui daca este oparita inainte de a fi utilizata.
Pentru a obtine o maioneza mai alba, se adauga un strop de zeama de lamaie.
In anul 1700 para a primit denumirea de "Fructul de unt" datorita texturii sale cremoase.