Sfaturi si Povețe - 10 sfaturi utile pentru a economisi energie electrica!

swan

 1. Regleaza termostatul: Seteaza termostatul la o temperatura confortabila in timpul zilei și redu-l in timpul noptii sau cand nu esti acasa.
 2. Foloseste LED-uri in loc de becuri cu incandescenta: LED-urile consuma mai putina energie și dureaza mai mult decat becurile cu incandescenta.
 3. Deconecteaza incarcatoarele: Deconecteaza incarcatoarele atunci cand nu le folosesti pentru a evita consumul inutile de energie.
 4. Foloseste prize cu temporizare pentru electrocasnice: Prizele cu temporizare pot fi programate sa opreasca alimentarea cu energie a electrocasnicelor atunci cand acestea nu sunt utilizate.
 5. Foloseste un sistem de control automat al temperaturii pentru incalzirea locuintei: Folosind un sistem de control inteligent al temperaturii, poti regla temperatura in functie de programul tau zilnic și astfel poti economisi energie.
 6. Instaleaza detectoare de lumina: Detectoarele de lumina pot opri automat lumina atunci cand nu este necesara și astfel poti economisi energie.
 7. Foloseste draperii pentru a tine caldura: Foloseste draperii pentru a tine caldura in locuinta in timpul iernii și pentru a bloca soarele in timpul verii.
 8. Foloseste un dispozitiv de management al energiei pentru electrocasnice: Dispozitivele de management al energiei pot opri alimentarea cu energie a electrocasnicelor atunci cand acestea nu sunt in folosinta.
 9. Foloseste aparate cu clasa energetica ridicata: Aparatele cu clasa energetica ridicata consuma mai putina energie și sunt mai eficiente decat modelele vechi.
 10. Foloseste energie regenerabila: Folosind energie regenerabila, cum ar fi energia solara sau eoliana, poti reduce dependenta ta fata de sursele traditionale de energie și poti ajuta la protejarea mediului.

In aceasi categorie: Sfaturi si Povețe - Energie

 • swan

  10 sfaturi utile pentru a economisi energie electrica!

  Regleaza termostatul: Seteaza termostatul la o temperatura confortabila in timpul zilei și redu-l in timpul noptii sau cand nu esti acasa. Foloseste LED-uri in loc de becuri cu incandescenta: LED-urile consuma mai putina energie și dureaza mai mult decat becurile cu incandescenta. Deconecteaza incarcatoarele: Deconecteaza incarcatoarele atunci cand nu le folosesti pentru a evita consumul […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Energie
 • tree

  Recomandari pentru a evita problemele de umbrire a panourilor fotovoltaice

  Planificarea pozitionarii panourilor: Verificati pozitia copacilor și a altor obstacole inainte de instalare pentru a evita problemele de umbrire. Ajustarea inclinatiei panourilor: Inclinatia poate fi ajustata pentru a minimiza impactul umbrei asupra performantei panourilor fotovoltaice. Instalarea de senzori de umbrire: Senzorii de umbrire pot fi instalati pentru a detecta și a compensa efectele umbrei asupra […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Energie
 • helix nebula

  Incazirea locuintei: calorifere, sobe, panouri radiante, pardoseala, pompa de caldura

  Alegerea celei mai optime soluții de încălzire a locuinței poate depinde de mai mulți factori, inclusiv stilul de viață, preferințele personale, nevoile specifice ale spațiului și bugetul disponibil. Iată un rezumat al avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni: Calorifere – Avantaje: disponibilitate și cost redus; Dezavantaje: eficiența energetică redusă și necesitatea de a menține o temperatură […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Energie
 • cosmos

  Fotovoltaice – OFF-Grid vs ON-Grid – Avantaje și dezavantaje

  Avantaje off-grid: Independenta fata de reteaua electrica: Sistemele off-grid sunt complet independente fata de reteaua electrica, ceea ce inseamna ca nu sunt afectate de intreruperile de curent sau alte probleme ale retelei. Control total asupra energiei produse: Consumatorii casnici au control total asupra energiei produse și a modului in care este utilizata. Posibilitatea de a […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Energie
 • wild fig

  Panouri Fotovoltaice: Avantajele și dezavantajele folosirii de acumulatori

  Avantaje: Flexibilitate: Acumulatorii pentru backup permit utilizarea energiei solare stocate in orice moment, chiar și in absenta radiatiei solare. Independenta fata de reteaua electrica: Acumulatorii pentru backup permit functionarea independenta fata de reteaua electrica, asigurand o sursa de energie sigura in cazul intreruperilor de curent. Economii pe termen lung: Folosirea acumulatorilor pentru backup poate duce […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Energie
 • woman

  Argumente in alegerea unei masini diesel, benzina sau electrica

  Diesel: Pro: Eficiența combustibilului mai bună și un cuplu mai puternic. Contra: Costuri mai mari de întreținere și probleme de mediu, cum ar fi emisiile poluante. Benzină: Pro: Costuri mai mici de întreținere și mai puține probleme tehnice. Contra: Eficiența combustibilului mai scăzută și emisii mai ridicate de gaze cu efect de seră. Electric: Pro: […] (...)


  Sfaturi si Povețe: Cumpărături, Economii, Energie

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi