Un triunghi are sase unghiuri externe, congruente doua cate doua
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Matematică Clasificare: Cultură Generală, Stiați Că... Tematică: Diverse
Un triunghi are sase unghiuri externe, congruente doua cate doua
In anul 1847 d. Hr. Ernest Kummel (29.01.1810 – 14.05.1893) introduce în teoria numerelor notiunea de ideal o generalizare a numerelor prime care face posibil ca teorema fundamentala a aritmeticii sa fie aplicata și numerelor complexe (...)
In anul 1671 d. Hr. Wilhelm Gottfried Leibnitz (1.071696 – 14.11.1716) concepe o masina de calcul care poate efectua operatii de inmultire și impartire (...)
Numarul doi a fost primul numar par, a fost considerat un numar special, dar cu mai putine calitati ca și numarul unu (...)
Mediatoarele într-un triunghi sunt concurente în centrul cercului circumscris triunghiului (...)
Bisectoarea interioara și exterioara a unui unghi dîntr-un triunghi, impart latura opusa într-un raport egal cu raportul laturilor ce formeaza unghiul (teorema bisectoarei) (...)
In anul 440 i. Hr. Meton din Atena dezvolta conceptul de ciclu metonic, o perioada de aproximativ 19 ani, în care miscarea Soarelui și a Lunii observate de pe Pamant par a se suprapune (...)