Lobotomia este un procedeu chirurgical de inlaturare a partii frontale a creierului, procedeul a fost folosit pentru tratarea schizofreniei, depresiei. Dupa descoperirea unor medicamente, aceasta procedura nu a mai fost utilizata și a fost considerate o mare eroare medicala.
Lasate netratate, fobiile pot fi asociate altor probleme de sanatate mintala severe, precum depresia, izolarea și abuzul de substante.
Troscotul, în doze mari, intareste tonusul uterului, coagulabilitatea sangelui. Nu se recomanda pentru femeile insarcinate, pentru bolnavii cu inflamatii acute ale rinichilor sau vezicii urinare.
Macul combate osteoporoza datorita continutului ridicat de fosfor care ajuta la absorbtia mai buna a calciului în organism. Proprietatile curative ale macului în domeniul osteoporozei au fost evidentiate accidental, la mutarea unui cimitir vechi, din secolul 19, dîntr-un sat din Slovacia. Atunci s-a constatat ca oasele decedatilor nu prezentau urme de osteoporoza. Locuitorii satului erau mari cultivatori și mari consumatori de mac și miere. Cercetatorii slovaci au facut un studiu pe doua grupuri a cate 20 de femei care sufereau de osteoporoza. Primului grup i s-au administrat medicamente contra osteoporozei, iar celui de-al doilea grup, ulei de mac. Persoanele tratate cu mac au scapat de osteoporoza dupa administrarea unei lingurite de ulei de mac zilnic, timp de 12 luni. Femeile din celalalt grup inca prezentau valori ale calciului sub limitele normale.
In secolul al Xl-lea, s-a raspandit vestea despre presupusa localizare a mormantului Apostolului Santiago în Galicia, într-un loc numit "Campo de la Estrella" (Campul Stelei), prescurtat Compostela. S-a produs o aglomeratie masiva de pelerini, care proveneau din Europa. Toate drumurile duceau la mormantul apostolului și de-a lungul lor au fost construite hanuri, spitale, poduri și biserici, unele dintre ele adevarate opere ale artei romanice. Pelerinii, pe langa credinta lor, au adus noi obiceiuri, idei și cunostinte.
In 1346 sau 1347 corabiile italiene aduc în Europa sobolani ai caror purici erau infectati cu bacteria ciumei. Se declanseaza o epidemie care omoara 25 de milioane de oameni - o treime din populatia Europei - pana în 1351. În urmatorii 80 de ani boala revine periodic (in medie, la 8 ani), omorand mare parte din populatia continentului. În portul Ragusa din Iugoslavia în anul 1377 se instaureaza prima carantina, cei suspecti de ciuma fiind izolati vreme de 40 de zile.
Masca de banane are actiune tonica și emolienta asupra fetei.
Riscul de cancer de colon este de trei ori mai ridicat la marii consumatori de carne rosie, deoarece aceasta nu contine fibre alimentare, care protejeaza colonul și usureaza digestia.
Exista foarte multi oameni care sufera de mania de a aduna lucruri în exces boala denumita disposofobie, uneori chiar fara a le folosi, fara a mai renunta la ele, indiferent de starea acestora, uneori, aceste persoane sunt și depresive, sau sufera de tulburari de comportament.
Usturoiul negru fermentat, invelit în ciocolata amaruie, creste energia și are grija de metabolism. Japonezii asa sustin.
In Vinerea Patimilor multi crestini tin post negru, fara apa și mancare, fiindca se mai numeste și Vinerea Seaca, pentru a fi feriti de boli și pentru a avea spor tot anul. Cine se spovedeste și se impartaseste în Vinerea Mare, va fi spovedit și impartasit pentru tot anul.