O girafa traieste pana la maximum 25 de ani în salbaticie, insa din puii care se nasc anual numai jumatate ajung la maturitate. Pradatorii carnivori nu pot vana exemplarele mature din cauza marimii lor foarte mari, insa puii sunt destul de vulnerabili, mai ales cand vine vorba despre lei, tigri și alte feline agresive care vaneaza în haita. Puii de grafa sunt cunoscuti ca fiind mult mai sociabili fata de adulti. Acestia stau foarte mult timp impreuna și se joaca. Puii masculi se dezvolta total abia dupa varsta de opt ani iar femelele dupa varsta de cinci ani.
Morsele nu au mustati, ele au niste fire de par care sunt extrem de sensibile, fiind fixate în muschi și conectate la sistemul circulator și cel nervos. Au intre 400 și 700 de astfel de organe tactile aliniate pe 15 randuri din jurul nasului. Morsele folosesc aceste fire de par la fel cum o face pisica sau vidra.
Prima atestare istorica a lui quokka a fost facuta în 1658, cand marinarul Samuel Volckertzoon a scris despre observarea unei "pisici salbatice" pe insula Rottnest.
O muscatura de pisica se infecteaza mai usor decat una de caine, dar cea mai periculoasa ramane tot muscatura de om.
Prima solutie de iluminat public a Brasovului a constat în folosirea felinarelor cu ulei. Aceasta importanta modernizare a localitatii a avut loc în 1804.
Cele mai mari pisici provin din specia Maine Coon. Numele speciei reprezinta regiunea din care provine, statul Maine, USA.
Toate pisicile se nasc cu ochi albastri. Culoarea ochilor se definitiveaza dupa cateva saptamani.
Rapitorul ce se gaseste în apele Marii Negre este cunoscut sub denumirea populara de "caine de mare" și masoara aproximativ un metru. Este intalnit foarte rar și este foarte sperios. Din aceeasi familie ar mai fi pisica de mare și vulpea de mare, intalnite mai frecvent.
Fiindca nu are glande sudoripare, pisica nu transpira niciodata.
In secolul al XlV-lea, ciuma a ucis foarte multi oameni. În Anglia, s-a crezut multa vreme ca aceasta boala este transmisa de pisici. Prin urmare, mii de pisici au fost ucise. Ulterior, s-a dovedit insa ca boala era, de fapt, transmisa de sobolani. Asa ca sarmanele pisici au pierit degeaba.