Hotelul Le Pavillion construit în 1907 este plin de activitate chiar și cand nicio camera nu este ocupata de oaspeti. Cea mai faimoasa fantoma este Adda, o adolescenta moarta într-un accident de caruta. Se spune ca Adda bantuie holurile hotelului sustinand ca s-a pierdut, iar în momentul în care cineva incearca sa o ajute ea dispare. De asemenea, multi martori sustin ca au vazut o batrana imbracata într-o rochie neagra și un cuplu invaluit în mister. Poate cel mai amuzant spirit, daca putem spune asta, este un hipiot care se tine de glume. Se spune ca spiritul ascunde mereu obiecte și trage paturile de pe oaspetii adormiti.
In desertul Karakum din Turkmenistan se afla o groapa ciudata, care arde în permanenta denumita Portile Iadului. Aceasta groapa a aparut în urma unui accident petrecut în anii '50, cand sovieticii forau pamantul în cautare de gaz natural. Gropa a aparut ca urmare a prabusirii stratului de suprafata si, dat fiind faptul ca emana un gaz aparent toxic, specialistii i-au dat foc, sperand ca acesta sa se stinga în cateva zile, insa focul nu s-a stins nici pana în prezent.
Dry Valleys este singura zona din Antartica neacoperita cu zapada. Uneori, aici isi fac aparitia niste lacuri cu o gheata groasa de cativa metri, iar sub gheata, într-o apa extrem de sarata, traiesc organisme misterioase.
Exploatarea de caolin de la Aghires a strapuns stratul impermeabil de argila și a intepat panza de apa freatica sau un izvor subteran. Apa a navalit și a inundat toata cariera. Lacul astfel format este supranumit Laguna Albastra, datorita culorii apei incarcate cu praf de argila. Ciudat este faptul ca apa lacului imprumuta culoarea cerului. Este gri în zilele mohorate și albastra în cele senine, ca sufletul omului.
Cel mai scump, dar și cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, are un pret de 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de cm de podea și poate sustine o greutate de pana la 900 kg
Ilse Koch, numita "Vrajitoarea din Buchenwald" a fost sotia lui Karl Koch, comandantul lagarelor de concentrare de la Buchenwald și Majdanek, a avut o ciudata colectie de tatuaje sfasiate direct de pe corpurile detinutilor din lagar.
In topul celor mai stranii lacuri în care se petrec fenomene ciudate se afla lacul Abraham, din Alberta, Canada. Daca vara, lacul este ca oricare altul, iarna, acesta se umple de milioane de bule de gaz metan, eliberate de catre plantele de pe fundul lacului. Odata ce bulele se apropie de suprafata lacului, din cauza temperaturilor extrem de scazute de - 30 de grade Celsius, acestea ingheata, oferind un adevarat spectacol vizual.
Metamaterialele sunt materiale artificiale fabricate cu scopul de a dezvolta proprietati care nu se gasesc în natura. Acestea sunt ansamblate din numeroase elemente individuale din materiale precum metalul sau plasticul. Metamaterialele sunt ciudate prin definitie: "De regula, în stiinta materialelor ni se da o substanta careia ii determinam proprietatile și abia apoi concepem utilizari pentru ea. Cu metamaterialele lucrurile stau pe dos", a declarat profesorul Costas Soukoulis, de la Universitatea de Stat Iowa. Un obiectiv major în utilizarea acestor metamateriale ar fi punerea la punct a unei "pelerine invizibile", care ar putea avea nenumarate aplicatii militare și civile. Pentru a deveni "mantie" sau "pelerina" metamaterialul ar trebui sa contina nanostructuri care sa-i confere un indice de refractie negativ și care sa deformeze nenatural lumina astfel incat aceasta sa ocoleasca un obiect. Cu alte cuvinte, daca aceste doua procese ar fi posibile, orice obiect acoperit de aceasta "mantie" ar deveni invizibil.
Cercetatorii au aflat de mult ca oamenii au un ritm circadian, care le regleaza perioadele de somn și de veghe și le impune un anumit program de odihna, dar nu stiu de ce se intampla asta. Exista unele organisme care nu au deloc nevoie de somn, dar oamenii nu pot trai altfel. În timpul somnului tesuturile se regenereaza mai repede, iar oamenii isi petrec o treime din viata dormind. Tot în timpul somnului organismul nostru elibereaza hormonul de crestere, care este esential mai ales pentru dezvoltarea normala a copiilor. Si psihicul se regenereaza în acest interval de odihna, iar creierul este extrem de activ chiar și atunci cand visam. Si visele sunt inca un mare mister, dar cercetatorii cred ca ele sunt un mecanism prin care creierul reorganizeaza informatia asimilata în timpul zilei și sterge detaliile inutile. Lipsa somnului duce la scaderea energiei și afecteaza grav starea de spirit și performantele. Cand nu dorm suficient, oamenii devin iritabili, intoleranti, nu se pot concentra la munca și nu pot lucra eficient. Orele de somn care sunt necesare unui adult variaza de la o persona la alta, dar medicii considera ca în medie oamenii au nevoie de aproximativ 8 ore de somn pe noapte. In aceasta perioada, corpul nostru primeste și o cantitate de energie calculata clar de experti: 50 Kcalorii în 8 ore de odihna, adica echivalentul unei felii de paine, extrem de putin. Daca omul are nevoie de 8 ore de somn într-o zi, necesitatile altor specii difera foarte mult. Astfel, o pisica are nevoie de 12 ore de odihna, un piton de 18 ore, o oaie de numai 3,8 ore, iar o girafa de cel mult 2 ore.
Considerat unul dintre cele mai ciudate muzee din lume, Avanos (Cappadocia), cunoscut inca din anul 3.000 i.H. pentru calitatea vaselor ceramice facute din lutul Raului Rosu ce tranziteaza asezarea, gazduieste peste 16.000 de probe de par, toate numai de la femei. Peretii, tavanul și alte suprafete, în afara podelei, sunt acoperite cu suvite de par ale diferitelor femei ce au trecut pe aici și au vizitat acest loc. Toate mostrele sunt atasate unui biletel cu adresa fiecarei femei.
Furnicile gigant pot fi un desert delicios. Furnicile gigant sunt imbaiate în ciocolata belgiana delicioasa, pentru aceia dintre noi care prefera un asemena desert. Potrivit celor care au mancat "Furnici în ciocolata", gustul semana cu ciocolata cu nuca și se spune ca acest desert ciudat are capacitatea de a-ti intari sistemul imunitar și iti da energie.