Cel mai lung cuvant alcatuit numai din note muzicale este SIMILARE.
Exista cuvinte care au cele 5 vocale (a, e, i, o, u) în ordine alfabetica: ametitorul, anteriorul.
"nostri/vostri" este corect, pe cand "nostrii/vostrii" este gresit. Niciodata nu se scrie/vorbeste cu doi de "-ii", forma corecta este cu un singur "-i", deci forma corecta este "nostri/vostri".
Primul tratat important prin conceptia fonetica și prin simplificarea scrierii cu alfabetul chirilic al gramaticii limbii romane a fost publicat de catre Ion Heliade-Radulescu la Sibiu în anul 1828.
Cea mai scurta denumire a unei localitati este Ip (2 litere), o localitate din judetul Salaj.
Forma corectă este repercusiune nu repercursiune.
Se scrie legat "sa" cand este adjectiv pronominal posesiv la persoana a III-a singular (mancareasa, cartea sa, haina sa) și se scrie dezlegat "s-a" cand poate fi completat cu el/ea (Ionel s-a dus la mare.).
Singurele cacofonii acceptate în limba romana sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalereasca, biserica catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala.
Din punct de vedere a numarului de vorbitori, limba romana sa afla pe locul 5 (dupa spaniola, portugheza, franceza și italiana) în cadrul familiei limbilor romanice. Pe langa cei din Romania (aproximativ 20 de milioane), sunt inca 6 milioane de vorbitori ai limbii romane pe glob, formand astfel un total de aproximativ 26 de milioane.
Acioaiei (obiect realizat din aliaj, tinchea, cutit) este cel mai lung cuvant (din 8 litere) romanesc care contine o singura consoana.
Exista cuvinte care au cele 5 vocale (a, e, i, o, u) în ordine inversa: bucovinean, butoniera.