In Florida, este interzis sa arunci ceva dîntr-o masina în miscare, exceptand apa și gainile vii.
Planta cu cea mai mare floare este Rafflesia Arnoldi. Aceasta creste în insulele Filipine. Floarea ei are circumferinta de 3 m și poate atinge greutatea de 10 kg. Bobocul acestei flori este de aproape trei ori mai mare decat o capatana de varza.
Asa numita craciunita este o planta nativa în Mexic și a fost cultivata inca de pe vremea aztecilor, care o numeau Cuetlaxochitl, adica floarea care se ofileste. Pentru azteci, rosul aprins al plantei era un simbol al puritatii. În plus, acestia foloseau craciunita pentru a trata febra.
Pentru a obtine un kilogram de miere, albinele colecteaza nectarul din aproximativ 2 milioane de flori de salcam.
Jakie Bibby (SUA) a tinut în gura, timp de 12,5 secunde și fara niciun ajutor, opt serpi cu clopotei vii, apucandu-i de coada. Recordul a fost stabilit la Guinness World Records Experience, în Florida, la 19 mai 2001.
Semintele de floarea soarelui consumate în exces pot provoca leucoree.
Prima floare fosila a fost descoperita în Colorado în anul 1953 și are o vechime de 65 milioane de ani, o planta inrudita cu ananasul și numita puya.
De sarbatoarea Floriilor, arabii aprind candele, impodobite cu flori, pe care le pun printre frunze de palmier, iar grecii impletesc cruci din tulpini. La popoarele slave este obiceiul ca cei apropiati sa isi daruiasca ramuri de salcie în aceasta zi.
In paradisul tropical din Insulele Borneo și Sumatra, din Filipine și din Malaezia creste cea mai mare floare din lume: Rafflesia, cu un diametru și de 100 centimetri. Din pricina mirosului urat pe care il degaja (de putrefactie), se poate spune ca planta nu se inscrie decat în preferintele unor insecte.
Testoasele uriase de Galapagos (cu o greutate medie de doua sute de kilograme și o lungime de aproximativ un metru), date fiind dimensiunile impresionante, parcurg în jur de 300 metri/ora. Daca, totusi, este nevoie "sa se grabeasca" (pentru hrana, pentru a-si gasi un partener/partenera), atunci pot strabate, de exemplu, 10-12 kilometri, în doua-trei zile. Aceste testoase ating dimensiunea maxima în jurul varstei de 40 de ani, speranta de viata, în cazul lor, fiind de 150-200 de ani. Nici testoasele de uscat - Testudo greaeca și Testudo hermanni - care traiesc și în Romania (si sunt protejate prin lege) nu se deplaseaza prea repede, dar nici nu sunt atat de incete pe cat se crede. În fiecare dimineata, dupa ce se incalzesc la primele raze ale soarelui, parasesc locul în care au dormit și exploreaza cu mare placere, în ritm de plimbare, spatiul în care traiesc, în cautare de hrana (frunze, flori, fructe, viemisori etc.).
Austriecii impodobesc cu frunze sau flori ouale pe care le introduc apoi, legate într-un ciorap, în vopsea, modelul pastrandu-se alb.