Pentru producerea unei tone de lemn arborii din padure consuma și stocheaza 1,8 tone dioxid de carbon și elibereaza în atmosfera 1,3 tone de oxigen.
Planta cu cea mai mare floare este Rafflesia Arnoldi. Aceasta creste în insulele Filipine. Floarea ei are circumferinta de 3 m și poate atinge greutatea de 10 kg. Bobocul acestei flori este de aproape trei ori mai mare decat o capatana de varza.
Asa numita craciunita este o planta nativa în Mexic și a fost cultivata inca de pe vremea aztecilor, care o numeau Cuetlaxochitl, adica floarea care se ofileste. Pentru azteci, rosul aprins al plantei era un simbol al puritatii. În plus, acestia foloseau craciunita pentru a trata febra.
Ginko Biloba este denumit și arborele celor 40 de peceti. Aceste este un arbore care face parte dîntr-un grup vecin cu cel al coniferelor sau rasinoaselor, cu frunze mari, late în forma de evantai, bilobate și de culoare galben-aurie, care toamna formeaza un covor de o rara frumusete.
Prima floare fosila a fost descoperita în Colorado în anul 1953 și are o vechime de 65 milioane de ani, o planta inrudita cu ananasul și numita puya.
Toamna este perioada trufei albe, cea mai scumpa, iar din decembrie pana în martie, trufa neagra cu parfumul sau intens, picant, penetrant devine regina padurilor.
In cele patru carti ale farmacopeei chinezesti atribuite perioadei dinastiei Tang (907 d.Hr.), preparatele din catina sunt frecvent utilizate pentru tratamentul bolilor de piele sau ale tubului digestiv.
Paulownia este cea mai avantajaosa sursa de lemn din toata lumea.
Fructele de feijoa se consuma proaspete, se pastreaza congelate sau se folosesc pentru inghetata, iaurt, marmelada sau sirop.
Scoarta unor copaci este folosita pe post de coloranti. Astfel scoarta de bacan se foloseste pentru a colora obiectele în rosu.
Rambutanul este un fruct acoperit de "par", sau tepi.