Inca din preistorie carnea de cal se ragaseste în alimentatia oamenilor. De fapt, consumul ei nu a incetat niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele surse de hrana, în special, în tarile asiatice. Pastrama este doar una dintre modalitatile în care carnea acestui animal este preparata în restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda, datorita duritatii sale, și este asortata cu legume și ierburi aromate. Alaturi de ea pot fi servite și bucati preparate din inima aceluiasi animal.
Cand afara e cald, laptele nu se strica asa de repede, daca la fiert se adauga o lingurita de zahar la 1 litru de lapte.
Pentru fierberea în apa, se creste temperatura treptat sau se introduc alimentele în apa clocotita de la inceput.
Pelteaua fiarta la foc mic are culoarea rosie, cea fiarta la foc tare este deschisa la culoare.
Nu trebuie sa prajiti sau sa caliti niciodata conopida în ulei incins, ea se intareste.
Untul ranced devine comestibil daca il punem într-o oala și turnam peste el lapte dulce, il frecam catva timp cu o lingura de lemn, apoi stoarcem laptele și clatim în doua ape untul, devine ca proaspat.
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum. Astfel se poate impiedica patrunderea bacteriilor în recipiente și astfel preveni stricarea lactatelor.
Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase daca vor fi lasate la rece timp de o ora.
Daca se adauga în cozonac o lingura de untura, acesta va iesi mult mai fraged.
Pentru a vopsi oua patate, acestea trebuie fierte inainte apoi se lasa sa se raceasca dupa care în solutia de vopsit se toarna o lingurita de ulei și se scufunda oul în vopsea. Acesta va produce un efect de vopsire neregulata pe coaja oului.
Siopaoo reteta traditionala din Hong Kong care nu inseamna altceva decat "pisica prajita", aceasta specialitate este servita, de multe ori, în regim de fast - food, alaturi de chifle de orez fierte.