Rosiile moi se pot intari daca se lasa timp de 2-3 ore la rece în apa cu sare.
Pentru a obtine o cantitate mai mare de zeama, lamaile trebuie lasate la temperature camerei, iar inainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafata tare de cateva ori, apasandu-le usor.
Pentru a fi mai gustoasa carnea tocata se adauga în ea ceapa proaspata taiata marunt, ceapa calita și cartof crud ras.
Un vas cu zahar ars, fierbinte, pus în frigiderul scos din priza și dezghetat, absoarbe orice miros.
Cozonacul se face pufos daca forma în care e bagat la cuptor se acopera cu o hartie de pegament unsa cu grasime, scoateti-o abia în ultimile 15 minute de copt.
Cartofi pusi la fiert nu mai dau afara din oala daca în apa se adauga o lingura de lapte.
Daca salata de varza este prea sarata, se adauga 2 mere rase, sau taiate în cubulete mici.
Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca la preparare pentru fiecare jumatate kg de frisca adaugati jumatate lingurita gelatina.
Ouale proaspete se aleg în urmatorul fel: oul proaspat e mai transparent la mijloc decat la capete, daca punem un ou într-un vas cu apa și el cade la fund, e proaspat, daca pluteste e vechi.
Spaghetele vor fi mai gustoase daca în apa în care fierb adaugam o foaie de dafin.
Sfecla poate fi curatata mai usor daca, dupa fierbere, o tineti cateva minute sub jet de apa rece.