Oul, desi apreciat pentru gust, valoare energetica și lecitina este contra-indicat deoarece galbenusul se afla în topul continutului în colesterol al alimentelor.
E nevoie sa lingi de 50 de ori o cupa de inghetata ca sa o termini.
Legumelor care contin sulf (conopida, broccoli) le puteti adauga zeama de lamaie pentru a le imbunatati considerabil gustul.
Pentru o buna pastrare a conservelor acasa, puteti conserva în locuri uscate și racoroase, iar conservele de sticla, neaparat într-un loc intunecos. Asezati noile conserve pe care le cumparati, în spatele celor care se afla deja pe raft, în felul acesta o sa le respectati "vechimea".
Daca vreti o carne mai frageda și mai gustoasa atunci, inainte de a o gati aceasta se marineaza cu zeama de lamaie.
Exista un restaurant medical unde la "internare", medicul de garda te "consulta" și în functie de diagnostic (preferinte culinare) o asistenta te conduce la o masa din sala "antrax" sau "morfina". "Pacientii" mananca în scaune cu rotile și beau cockteiluri din pungi de ser.
Ciocolata, în anii 1700, era considerata responsabila de toate relele, moda pariziana o vorbea de rau, o blestema, o considera a fi cauza tulburarilor nervoase și a palpitatiilor, care linistea pentru o vreme, apoi provoca o febra care ducea la moarte. Adesea, rautaciosii spuneau: "Pentru numele lui Dumnezeu, n-o intrebuinta deloc și gandeste-te ca nu mai e la moda".
Serbetul este un desert compus în principal din piure de fructe inghetat, uneori și alcool, spre deosebire de inghetata, nu contine lapte. Se serveste uneori intre aperitiv și felul principal, pentru a curata palatul și a elibera papilele gustative. Daca este servit ca insotitor pentru un fel cu carne, se mananca cu furculita. Daca este servit ca desert, folositi lingurita de desert.
Un kilogram de grasime pura contine 3.700 de calorii.
Escamoles se face din ouale furnicilor negre, care se colecteaza din coloniile de la baza agavelor, în Mexic. Trebuie colectate cu un pic inainte ca larvele se devina furnici. Gustul lor a fost descris ca asemanator cu cel al porumbului și se mananca cu tacos.
Pentru impiedicarea cristalizarii sarii se adauga doua degete de boabe de orez crud peste sarea din borcan. Acest fapt se intampla deoarece orezul are proprietati excelente de absorbtie a umezelii.