Inainte de a aseza pe gratar bucati de ficat ori de rinichi de vita, este bine sa le tineti o ora în lapte dulce, nefiert.
Varza dulce, tocata, se freaca cu sarea inainte de a se pune la fiert.
Mentinerea prospetimii untului se poate face daca este pus într-o punga de plastic cu fermoar inainte de a fi introdus la frigider. Astfel se poate prelungi durata de pastrare cu pana la 6 luni.
Fructele care se pun în chec, prajituri, se dau prin faina inainte de a fi incorporate în aluat.
Daca dîntr-o gaina care urmeaza sa fie preparata ca friptura se face mai intai supa, este necesar ca pasarea sa fie pusa la fiert cu apa fierbinte, pentru ca friptura sa iasa mai gustoasa.
Fasolea verde, spanacul fiert, se stropesc fierbinti cu putin ulei.
Grapefruitul taiat în jumatate se mananca cu lingurita, sau cu lingura speciala, ascutita. La mesele neprotocolare, sucul se poate stoarce cu grija în lingura.
La orezul fiert pentru rizotto atunci cand este aproape gata, se adauga un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul și acesta va fi mai usor de digerat.
Sandvisul cu creier pane a fost foarte popular în Statele Unite pana în momentul în care boala vacii nebune a devenit un motiv de ingrijorare. Desi inca mai sunt oameni care apreciaza acest fel de sandvis, sevirea creierului pane provenit de la o vaca mai mare de 30 de luni este ilegal în SUA.
Vinetele nu vor avea un gust amarui daca inainte de preparare le vei taia în bucati mici și le vei sara. Trebuiesc lasate un pic și apoi spalate cu apa rece.
Daca fursecurile pe care le-ai facut au iesit prea tari, poti pune în cutia în care le pastrezi o felie de paine.