Bulionul ramas în cutie se pastreaza mai bine daca este transferat într-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei.
Puteti lua masa, în inchisoare. Exista un restaurant deschis într-o veche inchisoare din Italia, personalul fiind format din detinuti în curs de reabilitare. Pentru a manca aici este necesara o autorizatie de la Ministerul de Justitie. Clientii sunt supusi perchezitiei corporale cu un detector de metale.
Clatitele devin mai pufoase daca în loc de apa, în aluat se pune apa minerala.
Pestele se dezgheata cel mai bine în lapte. Laptele preia gustul de la congelare si-i da pestelui o aroma proaspata.
Boabele de cafea isi pastreaza aroma daca se prajesc în doua etape. În prima etapa se prajesc numai pana ce capata culoarea brun-deschis, apoi se presara peste boabe zahar pudra. În cea de-a doua etapa se prajesc pana ce zaharul pudra se topeste și se acopera fiecare bob de cafea cu o pelicula subtire. Aceasta pelicula impiedica pierderea aromei naturale a cafelei.
Caisele se pot usca și în cuptor, dupa ce li se scot samburii, intinse pe un tifon, cu spatii intre ele, cu partea taiata în jos.
Nucile vor fi decorticate foarte usor, fara sa fi zdrobite, daca le lasam la inmuiat peste noapte în apa indulcita.
Gemurile și dulceturile nu se mai inchid la culoare daca în timpul fierberii adaugati pastile cu vitamina C aproximativ 500 mg/ 0,5 litrii de compozitie.
In salata de morcovi cruzi se pune o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Nu se pune zeama de lamaie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atat de valoroasa.
Friptura de porc este mai picanta, daca frecati cu scortisoara partea mai grasa a fripturii și turnati bere în timpul prepararii fripturii.
Fructele coapte se pot pastra și în alcool. Din suc se obtin bauturi nu prea tari, aromate, cum ar fi: visinata, caisata, afinata etc. Fructele se pot folosi la prajituri, budinci, inghetata, torturi sau consumate ca atare. Se prepara în damigene mari de sticla cu gura larga, unde se lasa la macerat cu zaharul timp de 7-8 zile, dupa care se adauga alcool, Se inchid bine, se lasa 1-2 luni, apoi se filtreaza