Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 70

  • lobster nebula

    (17139)

    (17322) →

    Incalzirea repetata a mancarii duce la pierderea vitaminelor. Este de preferat ca incalzirea sa se faca de putine ori, numai pe baie de aburi.


    Categorii: (874)
  • water

    (17139)

    (17322) →

    Un ou proaspat se va cufunda în apa, unul vechi va pluti.


    Categorii: (874)
  • still life

    (17139)

    (17322) →

    Inventia pentru pizza asa cum o stim noi ii apartine unui italian pe nume Raffaele Esposito, care a inventat pizza în 1889, în Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I și a reginei Margherita. Ingredientele pe care le-a folosit pe blatul de pizza sunt rosiile, busuiocul și branza, preparat pe care l-a numit, în cinstea reginei, pizza Margherita. Ingredintele de pe pizza lui Esposito au fost alese special pentru a reda culorile de pe steagul Italiei: rosiile pentru culoarea rosie, branza pentru culoare alba de pe steag și busuiocul pentru culoarea verde. Pentru ca pizza a devenit rapid un fel de mancare apreciat în toata Italia și apoi în vestul Europei, nu a durat mult pana a ajuns în Statele Unite, o data cu primii emigranti italieni. În 1905, Genaro Lombardi a deschis prima pizzerie în New York, iar în 1930 a aparut primul lant de pizzerii din lume, Pizza Hut. Acum, în SUA se vand cele mai multe pizza și au fost inventate retete noi fata de cele italiene, inclusiv pizza cu inghetata, iar pizza este un fel de mancare international, deosebit de apreciat în toate colturile lumii.


    Categorii: (874)
  • treehouse

    (17139)

    (17322) →

    Pizza a aparut pentru prima data în secolul al XVIII-lea, la Napoli. Saracii obisnuiau sa manance sos de rosii pe painea lor plata.


    Categorii: (874)
  • fantasy

    (17139)

    (17322) →

    Spaghetele pot fi mai gustoase daca se clatesc cu un jet de apa calda.


    Categorii: (1304) , (874)
  • candle flame

    (17139)

    (17322) →

    Vinetele se coc la foc mare pentru a fi mai albe. Se toaca cu un cutit de lemn, nu din metal (otel), pentru ca acesta le oxideaza.


    Categorii: (874)
  • candle

    (17139)

    (17322) →

    Una dintre cele mai cunoscute preparate culinare romanesti sunt mititeii care au fost inventati la sfarsitul secolului al XIX-lea de Iordache Ionescu, proprietarul restaurantului supranumit "La o idee", care se afla pe strada Covaci. Numele le-a fost dat de ziaristul, pamfletarul și umoristul N.T. Orasanu, care a compus lista de bucate într-un mod original, painea numind-o "o abodanta", gheata - "crema de Siberia ", scobitoarea - "o baioneta", tuica - "o idee". Carnatii mici au fost numiti "mititei", atunci cand, fiindca se terminasera matele pentru carnati, Ionescu a folosit doar carnea amestecata cu bicarbonat de sodiu, facand carnati mai mici și fara invelis. Acestia au fost un succes!


    Categorii: (874)
  • delicate arch

    (17139)

    (17322) →

    Pacha provine din Iraq și este gatita din cap de oaie intact. Daca aveti ocazia sa mancati Pacha incercati ochii, se spune ca sunt adevarate delicatese.


    Categorii: (874)
  • the road

    (17139)

    (17322) →

    Cartofi noi se curata foarte usor daca-i tinem inainte în apa rece, amestecata cu o mana de sare gronjoasa, dupa cca 1/2 ora, ii frecam cu un servetel aspru.


    Categorii: (1304) , (874)
  • owl

    (17139)

    (17322) →

    Maioneza se poate face cu mai putine oua daca în ea se adauga cateva cuburi de cartofi fierti, calzi și bine sfaramati.


    Categorii: (874)
  • japanese cherry trees

    (17139)

    (17322) →

    Pentru a prepara zahar vanilat, se aseaza într-un vas zahar pudra, impreuna cu o pastaie (baton) de vanilie taiata în doua pe lungime.


    Categorii: (874)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi