Jeleurile și dulceturile facute în casa sunt mai bine legate daca jumatate din cantitatea de zahar se incorporeaza la urma, aproape de sfarsitul fiertului.
Piperul și scortisoara au fost condimentele cele mai comercializate în Orientul Mijlociu, chiar de acum 4000 de ani.
Pentru a obtine un sos alb savuros, pune în interiorul lui miez proaspat de nuca.
Cunoscut și utilizat cu succes în medicina naturista ca medicament, oul de prepelita are efecte terapeutice, în diferite afectiuni ca: hepatite, afectiuni renale, hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari gastrice, obezitate, scleroza coronariana, pentru refacerea energetica a organismului dupa radio-terapie sau interventii chirurgicale, pentru dezvoltarea copiilor, pentru sportivi, femei gravide etc.
Viata verdeturilor este destul de scurta, iar pentru a le pastra cat mai mult timp trebuie spelate bine, sterse cu un prosop uscat, impaturate într-un servetel de hartie și abia apoi sa le puse la frigider.
Se spune ca berea ideala trebuie sa fie rece, amara și sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine. Nu este o fictiune. Jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale în Danemarca, iar succesul sau a fost unul destul de mare și pe piata internationala, cu precadere în Germania și Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine sau în combinatie cu fructe și branza. Probabil ca nu ar trebui sa ne mire acest aspect, atata vreme cat berea se poate obtine în combinatie cu mierea de albine, iar în Irlanda berea fierbinte a devenit, practic, un simbol al bucatariei acestei tari.
Daca o supa sau o friptura este prea sarata se adauga cartofi cruzi taiati. Se scot dupa ce se fierb pentru ca acestia au absorbit deja sarea.
Laptele praf, amestecat cu putina sare fina și apoi cu apa fierbinte, are un gust identic cu laptele proaspat muls.
Anasonul vine din Egipt, Mexic sau Spania și este extras din fructele de anason stelat, anasonul da un gust mai fin mancarurilor pe baza de ciperci și peste.
Friptura se poate inveli în frunze oparite de varza, iar în felul acesta ea nu se va mai usca în cuptor, si, în plus, va capata gustul verzei.
Alimentul, dupa preparare, trebuie sa devina mai usor de digerat și sa aiba aspect și gust placut.