Vinul alb din sosuri poate fi inlocuit cu 2 lingurite de zahar dizolvat în otet.
Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn.
Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, e bine sa-i ungi suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta în furculita. Stratul de unt nu va permite sosului sa se usuce și sa formeze deasupra o pojghita.
Cascavalul Stilton din Anglia a fost produs pentru prima oara în 1730 de catre Cooper Tornhill. Acest sortiment a fost conceput pentru a fi folosit în calatorii, fiind foarte rezistent în timp, se fabrica prin fermentatie, textura de mucegaiuri din interior dandu-i un aspect aparte.
Pestele care are miros neplacut se pune la fiert un minut sau doua, într-o cantitate mare de apa cu cateva linguri de otet și putina sare, apoi se scoate și se prepara.
Fructele exotice atat de bogate în vitamine se inmoaie în cateva zile, pentru a evita acest lucru e bine sa le puneti într-un cos cu mere.
Grisul se pastreaza în loc uscat, se aeriseste periodic, se cerne daca are cocoloase.
Parmigiano-reggiano este considerata a fi una dintre cele mai bune branzeturi din lume, fiind totodata și una cu cele mai variate intrebuintari.
Mazarea, fasolea verde, alte legume proaspete, se pastreaza în frigider 4-7 zile.
Nucile pentru umplutura prajiturilor se amesteca cu albus și zahar.
Pestele ca sa fie mai gustos și sa nu se sfarame la preparare se unge cu zeama de lamaie, apoi se sareaza și se lasa timp de 20-30 min, dupa care se prepara fiert, prajit sau la gratar.