Bananele contin prebiotice, bacterii benefice care regleaza tranzitul intestinal, previn balonarea și constipatia, incetinesc absorbtia caloriilor și intensifica arderea celulelor adipoase.
Dietetic, se recomanda fierberea directa în apa clocotinda a oului spart de coaja.
Drojdia proaspata se pastreaza bine daca o presam într-un vas și o acoperim cu un strat subtire de ulei.
Pentru a absorbi grasimea în exces din supa, pune în timp ce fierbe supa deasupra o foaie de salata verde ce se scoate dupa ce s-a inmuiat. Daca nu a absorbit suficienta grasime, repeta procedura.
Creveti imbatati este un fel de mancare ce consta în consumarea crevetilor cat sunt inca vii dupa ce sunt ametiti într-un recipient plin cu alcool tare. Crevetii imbatati sunt foarte populari în China.
Nucusoara este fructul nucului tamaios și provine din Indonezia și Sri Lanka , se pune în salate și mancaruri cu carne, nu folositi nucusoara mai veche de un an, pot aparea tot felul de micoze periculoase.
Budinca de orez va fi mai pufoasa daca în lapte veti adauga și doua linguri de gris.
Sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos daca puneti în el o felie de mar și mult mai parfumat daca la urma adaugati un fir de praf de cafea.
Nucile bune pot fi deosebite de cele seci sau stricate prin introducerea lor într-un vas cu apa. Cele bune se lasa imediat la fund, cele stricate, mai incet, iar cele seci plutesc la suprafata apei. Nucile bune se pun apoi la uscat, la soare.
Daca aveti nevoie doar de albus și vreti ca galbenusul neconsumat sa ramana proaspat și neantarit, procedati în felul urmator: intepati oul la ambele capate cu ajutorul unui ac, suflati prîntr-o gaurica, pana cand tot albusul iese afara prin celalalt orificiu, galbenusul ramas în coaja se pastreaza la frigider zile intregi, proaspat, fara a se intari.
Daca vreti ca salamul sa reziste mai multa vreme la frigider inveliti-l în totalitate într-o foita de aluminiu pentru menaj.