Snitelele devin extrem de gustoase și crocante, daca în loc sa folositi pesmet, le tavaliti prin fulgi de porumb.
Cozonacii, prajiturile care se fac cu drojdie, sau praf de copt, nu se lasa sa se raceasca în forme, ci se rastoarna pe masa (planseta), iar dupa ce s-au mai racit, se acopera cu un servet.
Gustul aromat și rasinos al rozmarinului se potriveSte foarte bine cu preparatele din bucataria mediteraneana. Ca sa reziste cat mai mult, ramurile verzi de rozmarin trebuie invelite într-un prosop ud și puse într-o punga la frigider. Daca vrem sa il pastram mai mult timp il putem congela.
Larvele sunt prajite pana devin crocante și se pot gasi în mai multe arome: barbecue, branza și specialitate Mexicana.
Varza murata prea tare se opreste din fermentatie cu 5-6 pastile de aspirina.
Un proverb evreiesc spune ca "necazurile sunt mai usor de suportat mancand supa", iar un altul, spaniol de data aceasta, spune: "Dintre iubire și supa, supa este cea mai buna".
Sofranul se cultiva în zona Marii Mediterane și în special în Spania, se pune în orez și în cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie.
Sofranul este cel mai scump condiment din lume, ajungand la 4. 000 de dolari în functie de calitate.
Uleiul de orez este foarte folosit în bucatariile asiatice deoarece este potrivit pentru prajitul la temperaturi inalte. Il putem folosi atunci cand pregatim legume calite la foc mare sau tempura (fasii de legume sau carne invelite în aluat și prajite în baie de ulei).
Inainte de a utiliza într-un preparat usturoi, este bine sa-l fierbeti 3-4 minute în clocot. Va fi astfel mai bine tolerat, mai usor de digerat..
Ouale albe se coloreaza mai bine decat cele mai inchise la culoare. Insa pot fi folosite și ouale mai inchise la culoare, pentru aceasta va trebui sa lasam ouale în vopsea pe durata noptii.