Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 65

  • ship

    (17139)

    (17322) →

    Sarea trebuie adaugata la sfarsit atunci cand gatiti linte, deoarece lintea fierbe mai greu în combinatie cu aceasta.


    Categorii: (874)
  • man

    (17139)

    (17322) →

    Pentru a conserva lamaile timp de mai multe saptamani, puneti-le într-un vas de pamant umplut cu apa rece, pe care o veti schimba zilnic.


    Categorii: (1304) , (874)
  • bread

    (17139)

    (17322) →

    Prospetimea carnii se poate verifica cu un cutit incalzit la flacara infipt în carne. Daca cutitul are un miros greu, carnea nu e proaspata


    Categorii: (874)
  • orion nebula

    (17139)

    (17322) →

    Cascavalul nu se usuca daca-l inveliti într-o panza umeda, inmuiata în apa și otet. Puneti-l astfel într-o cutie inchisa, la frigider


    Categorii: (1304) , (874)
  • tree

    (17139)

    (17322) →

    Patrunjelul verde, tocat marunt, amestecat cu ulei, sare și cateva picaturi de lamaie, se pune într-un borcan mic, legat la gura pentru ca aromele sa nu se evapore, un sandvici cu unt, garnisit cu o lingurita din acest amestec, are gust placut și va asigura toate vitaminele de care aveti nevoie peste zi.


    Categorii: (874)
  • sandstone

    (17139)

    (17322) →

    O delicatesa, în Japonia, este carnea de cal cruda, denumita "basashi".


    Categorii: (874)
  • lights

    (17139)

    (17322) →

    Legumele spalate și taiate marunt pentru salate nu se tin mult timp nefolosite, deoarece isi pierd din vitamine și prospetime.


    Categorii: (874)
  • still life

    (17139)

    (17322) →

    Bananele contin triptofan, un aminoacid esential pe care organismul il transforma în serotonina, un neurotransmitator care iti confera o stare de bine și te ajuta sa reduci nivelul de stres. Expertii sustin ca persoanele care obisnuiesc sa consume banane au o stare de spirit pozitiva și previn declansarea depresiei.


    Categorii: (874)
  • photo

    (17139)

    (17322) →

    Dolcelatte este un tip de branza, al carei nume se traduce prin "lapte dulce" și vine din Lombardia. Dolcelatte este o branza cu mucegai, cremoasa și cu gust dulce.


    Categorii: (874)
  • clock

    (17139)

    (17322) →

    Hakarl este carne de rechin care a trecut prîntr-un anumit proces de fermentare și care este lasata la uscat timp de cinci luni. Este servita sub forma de cubulete și vine în doua sortimente: rosie și alba.


    Categorii: (874) , (480)
  • checkmate

    (17139)

    (17322) →

    Zaharul, faina, orezul, au proprietatea de a "imprumuta" mirosurile altor produse. De aceea se pastreaza separat de produsele cu mirosuri "tari", puternice, aromate. Se pastreaza în locuri intunecate, departe de caldura, umezeala, aerisite, în cutii, vase, care se inchid bine


    Categorii: (874)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi