Branza se desareaza usor daca se pune în apa, impachetata în hartie alba.
Daca ceapa a inghetat, se lasa acolo sa se dezghete, fara a schimba temperatura.
Pentru a fi digerat mai usor, inainte de a fi consumat, usturoiul trebuie lasat doua ore în apa rece.
Daca va place aroma de usturoi, dar nu puteti sa-l mancati din cauza ca aveti arsuri la stomac, procedati în felul urmator: ungeti cu usturoi vasul în care urmeaza sa puneti salata, apoi puneti în el legumele respective, vor avea aroma fara sa va doara stomacul.
Cafeaua iese buna daca: nu da în clocot, nu curge caimacul pe aragaz, nu se incalzeste. Pentru a o pastra calda se tine în baie de aburi.
Jumatate din populatia globului are orezul ca aliment principal.
Ceaiul va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar în ceainic, inainte de a turna apa clocotita.
Carnea maruntita, cu grasime, coastele, cea de calitate inferioara, se foloseste la prepararea tocanitelor, a mancarilor cu legume.
Vinetele vor capata un gust mai bun daca dupa ce le-ai tocat și nu ai pus inca uleiul, adaugi un galbenus de ou crud.
Larvele de albina, denumite hachinoko în China și Japonia, au devenit foarte populare în urma cu cativa ani, atunci cand satenii, în lipsa de peste sau orice fel de carne, au fost nevoieti sa gaseasca o alta sursa de proteine. Larvele sunt gatite adesea în sos de soia, avand un gust dulceag și o textura faramicioasa.
Rosiile se intaresc daca se tin 2-3 ore în apa sarata, se pune un pumn de sare la un litru de apa.