Soiurile de branza sfaramicioasa se taie cel mai bine cu un cutit care inainte de intrebuintare a fost trecut prin apa fierbinte.
Exista zone unde cuiburile de pasare sunt utilizate în prepararea supei sau a unui desert. Acestea sunt construite de lastunii care isi lipesc cuibul scuipand un compus chimic, ce se intareste în contact cu aerul. Acesta este motivul pentru care în China acest compus este cel mai scump produs animal și este considerat o delicatesa. În contact cu apa, cuiburile devin gelatioase și sunt consumate adesea ca supa sau ca desert.
Hreanul care ramane nefolosit,se poate razui și se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie precum și cu putin unt. Se pastreaza totul într-o caserola la congelator.
Amareala castravetilor poate fi inlaturata daca dupa ce sunt taiati felii, se introduc 10 minute în lapte putin sarat.
Decongelarea carni nu se face decat la temperatura camerei sau în cuptorul cu microunde.
Laptele acru se poate prepara și în casa, adaugand în lapte nefiert putin suc de lamaie.
Daca fierbi varza acra în vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita, preparatul se oxideaza, se innegreste sau, în cel mai bun caz, isi schimba culoarea.
Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt cu mult mai gustoase daca adaugi în compozitie și 1-2 lingurite de lapte praf.
Producatorii branzei Yarg din Anglia se feresc sa faca publica reteta, dar se cunoaste ca respectivele calupuri sunt invelite în frunze de urzica, de la care primesc aroma vegetala asigurand totodata o crusta exterioara, excelenta la gust. Uneori, aceasta branza se matureaza în beciuri, pentru a se imbogati în mucegaiuri, care ii confera o aroma aparte.
Muraturile care au inceput sa faca floare pot fi "salvate" de la alterare. Cum
Legumele congelate trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert într-un vas cu putina apa clocotita și putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida și aroma legumelor nu se pierde.