Larvele de molii sau gandacii fac parte din meniul australienilor, fiind o importanta sursa de proteine. Acestea se spune ca sunt foarte gustoase și se pot manca crude sau prajite putin și asortate cu legume.
Prin tehnicile culinare se urmareste profilaxia sau vindecarea diferitelor afectiuni, mai ales a bolilor care se datoreaza prepararii necorespunzatoare sau irationale a mancarii.
Inainte de prepararea alimentelor, trebuie sa ne asiguram ca folosim alimente curate și nealterate.
Salvia trebuie folosita în cantitati mici deoarece are un gust foarte puternic și o rumenim în ulei pentru a o face sa-si elibereze intreaga aroma. Felurile de mancare care folosesc salvia ca ingredient esential sunt: saltimbocca (fileuri de carne de vitel invelite în prosciutto) și tortellini cu unt și salvie.
Aztecii au numit aceasta bautura "Xocolatl", conchistadorii spanioli gasind aceasta denumire aproape imposibil de pronuntat, au transformat-o în "Chocolat", ca, mai apoi englezii sa o schimbe la randul lor în "Chocolate".
Impiedicarea intaririi și faramitarii zaharului brun se poate face daca acesta este pus într-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar și este introdus la frigider.
Aluatul de pizza va fi și mai pufos, daca veti adauga în aluat doi cartofi albi fierti și raciti.
Exista un restaurant în Belgia care ofera o cina romantica la o inaltime de aproape 50 de metri, pentru suma de 1.000 de euro. Masa și scaunele sunt postate pe o macara, care urca dupa ce clientii si-au pus centurile de siguranta. Scaunele se pot roti pana la 180 de grade..
Culoarea galbenusului de ou este determinata de hrana pe care o primeste gaina. Cu cat sunt mai galbene sau portocalii grauntele pe care aceasta le mananca, cu atat mai colorat va fi și galbenusul de ou.
Puteti lua masa pe intuneric, exista un lant de restaurante în care interiorul este complet negru, iar unicul loc luminat din restaurantele acestui lant din China este barul, unde citesti meniul. Ospatarii orbi te conduc la masa, te ghideaza și te ajuta sa te asezi, iar mancarea se serveste pe intuneric.
Daca vrei ca supa sau ciorba de pasare sa fie mai gustoasa fierbe intotdeauna puiul intreg.