Va puteti bucura de gustul de Tequila fara betie sau mahmureala de a doua zi. Aceasta bomboana, fara zahar, cu gust de Tequila, este completata de un vierme adevarat, care se afla în interiorul fiecarei acadele și poate fi mancat.
Budinca din sange este o delicatesa, cunoscuta și sub numele de budinca neagra, formata dîntr-un carnat din sange umplut cu cereale, cartofi sau grasime.
Smochinele proaspete, servite ca aperitiv cu prosciutto, se mananca cu tot cu coaja, folosind furculita și cutitul. Codita se taie cu cutitul și se da la o parte.Ca desert, taiate în sferturi și inmuiate în suc de portocale sau în frisca, se mananca cu furculita și lingura. Daca sunt servite simple, se foloseste cutitul pentru a le taia în jumatate, și se mananca cu furculita.
Coppa este pulpa din fata de la porc data cu sare, piper și nucsoara, rulata și lasata sa se patrunda de aroma timp de circa trei luni. Are un gust și o aroma diferite de prosciutto, insa contine acelasi raport de slanina și carne macra.
Daca vreti ca gaina pe care o puneti în supa sa fiarba mai repede, frecati-o bine pe piele cu zahar, se inmoaie imediat.
Legumele uscate trebuiesc tinute inainte de a fi gatite în apa rece sau mai bine în apa de ploaie, se pun la foc cu apa rece, sarea se pune la urma, cand bobul se desface din coaja.
Condimentele se mentin proaspete în folie de aluminiu, în frigider.
Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste și se usuca, pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa într-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie.
Pepenii verzi se pot pastra în stare proaspata daca sunt introdusi în var stins.
Dulceata de fructe rosii, de fragi, de mure, de capsuni sau de zmeura, e mult mai gustoasa daca dupa ce o fierbeti, mai puneti în ea cateva fructe proaspete.
Orezul curatat, spalat, scurs, se prajeste 1 minut, se adauga vin, apa, se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand daca este cazul supa de carne calda. La sfarsit se pune unt, branza, sau smantana.