Budincile și cozonacii prind o culoare foarte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu lapte.
In Coreea cea mai populara gustare este beandegi. Principalul ingredient
Laptele nu se prinde pe fundul oalei daca inainte de fierbere clatiti vasul cu apa rece sau il ungeti cu unt.
Cateii de usturoi curatati nu se usuca daca sunt pastrati în ulei, în plus, uleiul dobandeste o aroma placuta de usturoi și poate fi folosit mai apoi la prepararea fripturilor.
Coriandrul provine din India și Sri Lanka , se foloseste la fripturi și vanat.
Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat într-un vas mare și curat, din material plastic.
La orice mancare cu sos, rantasul poate fi inlocuit cu putina faina inmuiata în apa.
Fasolea verde, spanacul sau varza dulce, reincalzite a doua zi, mai poseda doar 33% din procentul nutriti initial.
Orezul isi va pastra culoarea alba și boabele nu se vor lipi intre ele daca în apa de fiert se pune o lingura de suc de lamaie.
Pecorino este o denumire generica data branzeturilor preparate exclusiv din lapte de oaie. Toate branzeturile de acest tip pot fi folosite pentru finisarea atat a mancarurilor calde, cat și a celor reci.
Cateii de usturoi trebuie tinuti 15 minute în apa rece inainte de a-i curata, cojile se curata mult mai usor.