Feliile de carne nu se prind daca pui o feliuta de slanina pe fundul tigaii.
Lintea rosie se prepara cel mai rapid (15 minute) și este recomandata a fi folosita în mancarurile unde este nevoie de o textura mai moale. Cea mai delicioasa este lintea verde, frantuzeasca, dar aceasta are nevoie de un timp mai indelungat de fierbere.
Sfecla rosie se ingroapa în nisip, cu distanta intre bucati.
Drojdia de bere ramane proaspata cateva saptamani daca o presam bine pe fundul unui pahar, pe care-l asezam rasturnat, cu gura în jos, pe o farfurie adanca, ce se tine la frigider.
Pestele se verifica daca este proaspat prin punerea sa într-un lighean mare cu apa. Daca este proaspat, pestele cade la fund.
Este bine ca pestele sa fie sters cu un prosop curat și sarat inainte cu 10-15 minute de a-l praji, deoarece se va rumeni frumos și nu se va faramita.
Piureul de cartofi dobandeste un gust excelent daca atunci cand e gata, adaugati în el 2-3 linguri de frisca.
Ikizikuri este un mod de preparare brutal al unui peste. Clientul isi alege dîntr-un bazin un peste pe care doreste sa-l consume, iar bucatarul feliaza animalul inca de viu în fata clientului. Preparatul este servit pe un platou, iar bucatarul ii arata clientului ca inima pestelui inca mai bate.
Exista 20 000 specii de peste, dintre care 200 se pescuiesc. Iata deci ca ai de unde varia în felurile de mancare, deoarece pestele este bun pentru sanatate!
Branza intarita se inmoaie daca se inveleste într-un servetel imbibat în vin alb și se pastreza astfel la rece, timp de o ora.
Galbenusul de ou poate fi tinut doua zile daca e pus într-o cana și este acoperit cu apa rece.