Un avocado servit în coaja se mananca cu lingura, iar daca este pe o farfurie, taiat felii, se mananca cu furculita.
In SUA sunt produse în fiecare an circa 75 de miliarde de oua, aproximativ 10% din totalul de oua produse la nivel mondial. Totusi, cel mai mare producator de oua este China, cu 390 de miliarde de oua produse în fiecare an (50% din productia mondiala).
Pentru a feri fructele de putrezire în vasul în care stau, puneti printre ele doi-trei catei de usturoi.
In sosurile pe baza de faina, folositi în locul apei, laptele, le da un gust de o mie de ori mai bun.
Un restaurant exclusivist din SUA are în meniu pizza cu praf de aur. O portie din luxoasa mancare costa 4.000 de dolari.
Frunzele de coriandru trebuie folosite doar proaspete pentru ca isi pierd aroma atunci cand sunt uscate. Coriandrul are un gust intepator, usor mentolat, de aceea se potriveste foarte bine cu mancarurile picante, cum sunt cele specifice bucatariei mexicane, indiene, thailandeze și braziliene.
Painea proaspata trebuie taiata cu un cutit incalzit în foc, atunci nu se mai sfarama atat de rau.
Uleiul din seminte de struguri este bun pentru gatit deoarece poate fi gatit și la temperaturi foarte inalte și are un gust mai placut decat uleiul de masline extravirgin.
Prin tratament termic se pot pierde factori nutritivi hidrosolubili (glucide cu molecula mica, vitamine și saruri minerale). Pentru micsorarea acestor pierderi, se recomanda fierberea legumelor în vapori de apa sub presiune, în vase speciale.
Cartofii fierti în coaja, și cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi daca se taie în jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti și pe fiecare bucata se pune cate o jumatate lingurita de unt și o jumatate lingurita pasta de rosii.
Pentru un cozonac bun, faina trebuie sa fie tinuta la loc cald și uscat cu cateva zile inainte de prelucrare.