Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 58

  • planet

    (17139)

    (17322) →

    Fasolea uscata trebuie pusa intodeauna la inmuiat de seara în apa rece, a doua zi, inainte de a fi pusa la fiert, apa se arunca și se pune alta curata.


    Categorii: (1304) , (874)
  • fire and water

    (17139)

    (17322) →

    Daca mancarea este prea dulce se poate adauga putina zeama de lamaie, care va schimba gustul mancarii.


    Categorii: (874)
  • galaxy

    (17139)

    (17322) →

    Pentru a fi mai digerabile boabele de fasole trebuie puse în bicarbonat de sodiu.


    Categorii: (874)
  • peacock feathers

    (17139)

    (17322) →

    Gelatina este obtinuta din colagenul continut în pielea și oasele animalelor, extras în urma unui proces de fierbere. Folosita ca agent de coagulare, o putem gasi de la jeleurile multicolore adorate de cei mici, pana la produsele farmaceutice (capsulele de gelatina) și cele cosmetice. Prin urmare, n-ar trebui sa va surprinda daca prietenii dumneavoastra, vegetarieni convinsi, v-ar putea refuza politicos jeleurile în culori pastelate pe care i le oferiti, pe motiv ca sunt din 'animale'.


    Categorii: (874)
  • lights

    (17139)

    (17322) →

    Coaja de oua este formata, în mare parte, din carbonat de calciu, care este ingredientul principal din anumiti antiacizi. În plus, este dotata cu pori care permit eliminarea oxigenului, dioxidului de carbon și a umezelii.


    Categorii: (874)
  • fractal

    (17139)

    (17322) →

    Salami este denumirea data unui carnat preparat în general dîntr-un amestec de carne de porc și de vita, puternic condimentat. Italia produce o mare varietate de salamuri, retetele și denumirile lor variind dupa regiunea în care sunt preparate.


    Categorii: (874)
  • fractal

    (17139)

    (17322) →

    Una dintre cele mai ciudate mancaruri din lume, dar o delicatesa în China și Thailanda, este supa de liliac. Liliecii sunt fierti în lapte de nuca de cocos, impreuna cu legume și condimente foarte picante. Liliacul este fiert de viu, iar capul este considerat a fi cea mai gustoasa parte a corpului.


    Categorii: (874) , (142)
  • fiction

    (17139)

    (17322) →

    Prima inghetata pe bat a aparut în anul 1920.


    Categorii: (874)
  • wormhole

    (17139)

    (17322) →

    Daca folositi ceapa calita în tocatura de chiftelute, cand ceapa are culoare aurie, picurati o lingura de apa calda și lasati-o sa fiarba pana cand se evapora. Ceapa nu se va mai simti în preparat și va avea gust dulce.


    Categorii: (1304) , (874)
  • man

    (17139)

    (17322) →

    Varza folosita la mancarea de varza se freca cu putina sare pentru a fi mai frageda.


    Categorii: (874)
  • couple

    (17139)

    (17322) →

    Preparatul Kasessuppe, în original, este o reteta traditionala germana, desi exista și varianta veche romaneasca, supa de porumb și branza. Cei care au incercat renumita supa s-au declarat extrem de multumiti, gustul branzei topite în apa alaturi de ciuperci și diferite legume fiind, din cate se pare, unul care merita incercat. Varianta britanica include și bere; asa ca daca vi se pare tentanta o supa de branza și bere puteti vizita restaurantele englezesti în perioada sarbatorilor de iarna, traditia impunand ca asemenea mancaruri sa fie consumate în preajma Craciunului.


    Categorii: (1304) , (874)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi