Zarzavaturile folosite la prepararea supei, dupa ce s-a strecurat zeama, se pot folosi la prepararea unei salate beuf, adaugand cartofi fierti, castraveti murati, gogosari, carne de la pieptul de pui (gaina), sau carne de vita, maioneza.
Inainte de a da la cuptor o prajitura în care s-au pus mere rase este bine sa fie unsa cu un amestec facut din putin unt, scortisoara și zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.
Castravetii pentru salata sunt mai buni și gustosi daca dupa curatirea de coaja sunt inmuiati repede în apa care clocoteste.
Galustile de gris din supa devin mai pufoase și mai gustoase daca se pune în compozitie putin praf de copt.
Mierea de albine zaharisita, pentru a-si reveni complet, se tine pe baia de aburi, dupa care se toarna într-un alt borcan și se acopera cu capac sau celofan.
Daca nu consumati intreaga conserva, puneti restul într-un vas de sticla acoperit, lasat în metal, continutul se cocleste și devine otravitor.
Piureul de cartofi, atunci cand este pregatit nu i se pune laptele rece. Se pune laptele cat mai fierbinte altfel se inegreste.
Bananele combat retentia apei în organism, deoarece au un continut ridicat de potasiu, un mineral care activeaza sistemul limfatic și te ajuta sa elimini excesul de apa. Consumate cu regularitate, de doua ori pe zi, bananele te ajuta sa ai un corp armonios și sa te simti excelent.
Oul, apreciat pentru gust, valoare energetica și lecitina, este contraindicat unora deoarece galbenusul se afla în topul alimentelor care contin colesterol.
Pentru a neutraliza gustul de arsura a laptelui care se prinde la fiert trebuie presarat peste el un deget de sare.
Pentru a-si pastra aroma și fragezimea, prajiturile uscate de casa se pastreaza cel mai bine în cutii din carton, asternute pe fund cu hartie curata.