Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 56

  • horse shoe

    (17139)

    (17322) →

    Pestele intreg sau fileu se fragezeste cu o 1 lingurita suc de lamaie, 1 pahar de vin alb, 1 lingurita de pulbere de tarhon, 1 lingurita de sare, 1 pahar de ulei, masline.


    Categorii: (874)
  • space

    (17139)

    (17322) →

    Cea mai populara aroma de inghetata în lume este vanilia. Aceasta este urmata de aroma de ciocolata și cea de capsune.


    Categorii: (874)
  • spring

    (17139)

    (17322) →

    Alimentele nu se mai lipesc de peretii congelatorului, daca puneti sub ele un covaras pe masura, dîntr-o folie de plastic atunci cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult și nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa.


    Categorii: (874)
  • fog

    (17139)

    (17322) →

    Sannakji este un preparat popular în estul Asiei ce are la baza o caracatita. Aceasta este sectionata vie și este servita cu seminte de susan. De cele mai multe ori, animalul inca mai misca în fafurie și trebuie consumat cu atentie deoarece tentaculele sale pot produce moartea prin sufocare.


    Categorii: (874) , (32) , (480)
  • Image

    (17139)

    (17322) →

    Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa în punga de plastic și pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile.


    Categorii: (1304) , (874)
  • still life

    (17139)

    (17322) →

    Pastele fainoase primesc un gust foarte bun, daca prajiti în tigaie bucatele mici de paine, pe care apoi le amestecati cu macaroanele sau taieteii bine scursi de apa, dar cat sunt inca fierbinti.


    Categorii: (874)
  • sky

    (17139)

    (17322) →

    Trufele sunt ciuperci foarte rare, deosebit de gustoase, numarandu-se printre cele mai scumpe delicatese. Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate mancaruri, în cele mai extravagante restaurante ale lumii. Intre aspectul "ponosit" al trufelor, asemanator unui cartof negru, și gustul lor deosebit este o diferenta ca de la cer la pamant.


    Categorii: (874)
  • woman

    (17139)

    (17322) →

    Bulionul devine limpede daca se pune în el un cubulet de gheata și se fierbe putin.


    Categorii: (874)
  • photoshop

    (17139)

    (17322) →

    Legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea și aroma daca sunt puse la fiert cand apa da în clocote mari. Fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca în apa în care au fiert.


    Categorii: (1304) , (874)
  • orion nebula

    (17139)

    (17322) →

    Marea Britanie are unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Cu o multime de tipuri de preparate, micul dejun incepe cu un platou de bacon, carnati, rinichi la gratar, fasole, cotlete de oaie, omlete, oua prajite, rosii și ciuperci, peste afumat, cereale, ceai sau cafea. Produsele de patiserie includ chifle albe sau negre, cu tarate sau seminte, unt, miere, gem sau marmelada.


    Categorii: (874)
  • season

    (17139)

    (17322) →

    Casu marzu este un fel de branza populara din Sardinia, Italia. Aceasta branza se gaseste pe lista noastra deoarece devine, pentru o anumita perioada, casa larvelor de insecte, care ajuta la fermentare. Partea cea mai fascinanta este desi larvele masoara doar 8 mm, pot sari aproximativ 15 cm în aer daca se simt amenintate.


    Categorii: (874) , (416)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi