Ciorba de fasole verde sau uscata va fi mai aromata daca i se adauga o lingurita de zahar.
Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb în apa clocotita, sarata.
Inainte de a fi batuta, frisca se tine doua ore la gheata. Se bate pe gheata pana se face spuma, dar nu mai mult, pentru a nu se face unt, zaharul se pune numai la urma, cand este aproape batuta, în proportie de o lingura la 1/4 kg de frisca.
Branza a aparut initial dîntr-o greseala. Laptele a fost lasat prea mult timp la pastrare și s-a acrit. Zerul s-a scurs și ceea ce a ramas s-a intarit transformandu-se în branza.
Perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate în copac pana la coacere.
Friptura din carne tocata se prepara doar în cuptor, la foc potrivit și în tavi de chec sau vase de Jena unse.
Pastele fainoase nu se pun în supe de la inceput, lasate în ele o vreme indelungata, le schimba gustul, se umfla prea tare și devin neplacute la gust, pastele se fierb separat, în apa sarata, se strecoara, se limpezesc cu apa rece, apoi se adauga la supa și se lasa sa mai dea într-un clocot.
Cei care isi incep ziua cu un ou sau doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice. Ouale sunt hrana cea mai ieftina și consistenta. Oul este foarte bogat în proteine de calitate, care dau suficienta energie pentru prima parte a zilei, aproximativ cat consumarea unei fripturi, dar avand un numar mai mic de calorii.
Gustoasele capsunile mari se mananca intregi, tinute de codita și inmuiate în zahar pudra (acesta se ia din bolul în care a fost servit și se pune în farfuria proprie). Se musca din fruct de cate ori este nevoie, și se lasa codita în farfurie. Daca sunt servite în frisca, folositi fireste o lingura.
Gutuile se pastreaza cu puful pe ele, cu coditele în sus, la distanta intre ele, pe rafturi în camara.
Pentru a inmuia zaharul intarit în bucati, pur și simplu se adauga o felie de paine în pachet și se inchide punga cat mai bine. În cateva ore zaharul va fi din nou moale.