Un ou se formeaza timp de 24-26 de ore în interiorul gainii. La inceput, un ovul formeaza galbenusul în ovarul acesteia. Atunci cand ovuleaza, foliculul se rupe, iar galbenusul este trimit în oviduct. Pana sa ajunga în uter, galbenusul se imbogateste cu un strat de albumina. Coaja se formeaza în interiorul uterului. La circa 30 de minute dupa ce a fost eliminat oul format, procesul reincepe.
Daca vreti ca dulceata pe care o pregatiti sa nu mai faca nesuferita pojghita de mucegai, legati borcanele, imediat dupa umplere, cu capul în jos.
Pentru a nu se sterge vopseaua de pe oua se adauga doua lingurite de otet în vopsea. Otetul alb este cel mai indicat.
Carnea decongelata se foloseste toata, nu se recomanda recongelarea ei.
Se recomanda reducerea la minimum a indepartarii partilor externe ale legumelor și fructelor.
Cei mai mari consumatori de inghetata sunt neo zeelandezii. Acestia mananca 28.4 litri de inghetata pe cap de locuiotor. Sunt urmati de americani și australieni. La polul opus, cel mai mic consum se inregistreaza în India și Indonezia.
Mancarea de varza acra este mai buna daca se adauga un cartof ras.
Atunci cand bateti albusul de ou, puneti în el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus.
Sosurile în care adaugati patrunjel vor fi mai parfumate daca inainte de a-l toca, tineti patrunjelul 10 minute în putina apa calda, pe care o adaugati în sos odata cu patrunjelul tocat.
Sosul rezultat din tava în care s-a facut friptura se strecoara, se adauga putina apa, bulion (pasta de rosii), eventual putin vin, condimente, se mai lasa sa clocotesca putin, se poate pune și 1 lingura de zahar, pentru un aspect stralucitor. Este garnitura la friptura.
Prajiturile cu foietaj ies mult mai bine numai daca intre cele trei framantari succesive lasi aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.