Maioneza taiata se repara punand într-un castron o lingura de apa fierbinte. Se continua baterea și maioneza taiata se toarna picurata.
Fructele, rahatul și nuciile folosite la prajituri se trec prin faina, pentru a nu se lasa la baza tavii.
Uleiul în care se prajesc cartofii nu-si modifica culoarea și se va putea folosi de mai multe ori, daca în vasul unde se pastreaza se pune o coaja de ou.
Cascavalul se pastreaza în frigider pana la 10 zile.
Pentru indepartarea mirosului de peste de pe maini și vase, acestea se clatesc mai intai cu apa rece, iar mai apoi se spala cu apa calda și detergenti sau cu apa calda la care se adauga o lingura de otet (sare de lamaie). Tacamurile se freaca cu zat de cafea.
Pentru a evita lipirea clatitelor de tigaie, se presara putin zahar tos peste uleiul incins.
Daca pui în compozitia glazurilor o lingura de iaurt, aceastea nu vor plesnii cand se racesc.
Ciocolata neagra imbunatateste fluxul sanguin catre creier ceea ce inseamna o crestere a puterii de concentrare, dar și o imbunatatire a starii de spirit. Ciocolata neagra te ajuta sa te simti plin de energie și de viata. Insa nu exagera: pentru a simti toate acestea beneficii nu este nevoie decat de o singura tableta de ciocolata.
Cremele de ciocolata vor fi mai fine, daca veti topi ciocolata într-o jumatate de ceasca de cafea și nu în apa calda, asa cum se procedeaza în general.
Grasimile din supe și fripturi se inlatura lasand cuburi de gheata în oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce se amesteca. Cuburile se vor scoate inainte de a se topi.
Este mai bine sa curatati și spalati legumele numai inainte de preparare, astfel isi pierd toate vitaminele.