Ouale bune de consumat pot fi verificate prin scufundarea lor în apa. Daca acesta se duce la fund, inseamna ca galbenusul este greu, de comestibil. Daca oul pluteste la suprafata, este timpul sa il aruncati.
Bulzul sau botul de mamaliga este o mancare specifica romaneasca, pretuita de pastori, preparata din mamaliga bine fiarta și branza grasa de oaie. Din mamaliga se pune o bucata zdravana pe o farfurie, se face cu o lingura de lemn o scobitura care se umple cu branza grasa de oaie. Se aduna marginile bucatii de mamaliga dandu-se forma rotunda și se coace pe gratar sau în cuptor. Se poate manca alaturi de lapte, diferite salate de cruditati sau carne fripta.
La legumele uscate sarea se pune dupa ce a plesnit pojghita.
Pentru a da un gust mai bun cartofilor, în timpul fierberii acestora se adauga 3-4 catei de usturoi.
Aluatul de cozonac devine deosebit de fraged daca puneti în el o lingura de otet.
Salamul se pastreaza proaspat daca se unge cu unt pe partea taiata.
Ciocolata a ajuns în Franta ca parte a dotei printesei spaniole Maria Tereza la casatoria sa cu regele. Astfel, ciocolata era ridicata la stadiul de simbol, rezervat prin decret regal doar pentru membrii aristocratiei franceze. Potrivit unei legende, la ciocolata avea acces doar regina Ana de Austria, sotia lui Louis XIII, care se declara ca fiind dependenta de ciocolata.
Daca banana este servita la masa se curata de coaja, se taie cu cutitul (de fructe, daca este disponibil), și se manaca cu furculita. La ocazii lipsite de formalism - picnicuri, plaja - decojiti-o partial și mancati-o cum ar face o maimuta.
Deliciosul cornet de inghetata a aparut din intamplare, în 1904, la un targ din St. Louis, SUA, cand un vanzator de inghetata a rugat un vanzator de waffe sa ii pregatesca niste cornete în care sa serveasca clientii.
Este bine sa evitati reincalzirile repetate ale mancarii.
Ouale ar trebui sa fie consumate moi, deoarece galbenusul contine nutrienti care sunt neutralizati prin prajire excesiva. În acelasi timp insa, albusul trebuie prajit, deoarece contine o substanta nociva care este eliminata prin prajire.