Cea mai intrebuintata leguma din lume este ceapa.
Uleiul pastrat mai multa vreme nu va rancezi niciodata daca în sticla se baga o bucatica de zahar.
Ceapa folosita pentru salate isi pierde iuteala daca inainte de a prepara salata, se taie sub forma de pestisori și se freca cu putina sare. De asemnea sarea în salate se pune inainte de adauga uleiul deoarece sarea nu se dizolva în ulei.
Cand se prepara morcovi, mazare, sfecla sau porumb trebuie pus putin zahar în apa pentru a mentine aromele.
Carnatii proaspeti nu crapa la prajit daca ii cufundati mai inainte în apa clocotita și ii tavaliti prin faina.
Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun deoarece codimentele isi pastreaza aroma intacta.
Pentru ca piureul de cartofi sa fie alb și pufos, ii adaugam la sfarsit un albus de ou batut spuma.
Ouale cu coaja crapata se pot fierbe, daca le inveliti în folie de aluminiu.
La fripturi se foloseste vin alb demisec la carnea alba și vin rosu sec la carnea rosie. Acesta le va da un plus de gust.
In cazul castravetiilor acrii, acestia vor avea un gust mai picant daca în borcan se presara printre ei cateva cuisoare.
Pestele facut la gratar, se trece intai prin uleiul cald, apoi se aseaza pe gratarul fierbinte, pentru a nu se prinde și a se rumeni frumos.