Ficatul de pasare va fi ma fraged , daca il veti presara cu putin zahar pudra inainte de prajire.
Coaja oualor nu mai crapa la fiert daca în apa din vas puneti o lingura de otet, iar inainte de a baga ouale, le intepati la varf cu un ac.
Gelatinele nu se usuca daca sunt inghetate.
Daca puneti iaurt în sosurile fierbinti, lucrul acesta trebuie facut la sfarsit, sosul nu mai are voie sa clocoteasca astfel se taie.
Prajiturile sunt mult mai gustoase daca tava în care le coacem se unge cu unt.
Feliile de sunca taiata se improspateaza daca se inmoaie în lapte.
Parmezanul este mai bine sa fie cumparat și pastrat pana la folosire ca bucata intreaga și nu ras, deoarece are tendinta de a-si pierde aroma.
Fructele sau ouale inghetate isi recapata valoarea alimentara daca se pun într-un vas cu apa rece, cu putina sare, se tin pana se dezgheata complet.
Prajiturile din aluat, pregatite la cuptor nu cresc asa cum trebuie daca se deschide cuptorul inainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii.
Chiftelele se prajesc intodeauna în ulei bine incins, dar la foc mic. Altfel se formeaza o crusta care impiedica patrunderea caldurii în interior și carnea ramane cruda.
Pentru un gust proaspat și consistent al mancarii incalzeste farfuriile inainte de a servi mancarurile calde și racestele inainte de a le servi pe cele reci.