Nucile folosite pentru umplutura prajiturilor, se amesteca cu albus frecat cu zahar.
Soarele nu coace rosile, caldura da. Depoziteaza rosile cu codita în jos și vor ramane proaspete mai mult timp.
Andivele isi pierd din amaraciune daca dupa ce le scoatem tulpina tare, le punem în apa amestecata cu lapte.
Sarea în salate se pune inainte de a adauga uleiul deoarece sarea nu se dizolva în ulei.
Friptura de porc va prinde o crusta apetisanta, crocanta și aspectoasa daca o veti unge în timpul prepararii cu putina miere de albine.
Cand faceti ceapa prajita, inainte de a pune rotocoalele în ulei incins, tavaliti-le prin faina, devin extrem de fragede și gustoase și nu se ard.
Albusul de ou se desparte usor de galbenus, daca oul spart e pus deasupra unui vas, într-o palnie. Albusul curge în vas, galbenusul ramane intreg.
Oregano este un condiment clasic pentru aromarea pastelor și a pizzei. Se potriveste cu mancarurile cu legume pregatite din dovlecei, zucchini, ardei grasi și cartofi, dar și cu fripturile din porc și vaca. Deoarece aroma sa este foarte puternica il folosim în cantitati mici. Oregano-ul uscat il adaugam abia la finalul pregatirii mancarurilor.
Daca vi se serveste o prajitura cu crema și foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), este recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga.
Pentru a curata mai rapid nucile trebuie sa le lasati peste noapte în apa indulcita.
Fasolea verde trebuie sa fie proaspata și sa fie gatita imediat, deoarece tinuta la frigider mai mult de doua zile, ea devine toxica și provoaca indigestii carora, adesea, nu li se banuieste cauza.