Pentru a fi numita slaba, carnea de vita trebuie sa contina 5% grasimi, carnea de miel 9-10% , de iepure 5-6% , vitel 3%.
Penisul de bou este o adevarata delicatesa în tarile orientale în timp ce în tarile Vestice se foloseste drept hrana pentru caini. De cele mai multe ori se consuma fiert sau prajit, dar la fel de bine se poate manca și crud. Unii spun ca au gustul foarte asemanator cu cel al calamarilor.
Compotul se pastreaza în frigider timp de 3 zile.
Branza prea sarata se desareaza tinand-o infasurata în tifon în apa calduta, timp de cateva ore.
Vanilia este un condiment extraordinar pentru salatele de legume.
Supele date prin sita (supele-creme) se servesc cu mici cuburi de paine prajita. Cine doreste presara pe deasupra și brinza rasa.
Pestele se pune pe gratarul incins, dupa ce s-a trecut prin ulei cald astfel nu se va mai lipeste și se va rumeni frumos.
Dupa ce curatam cartofii de coaja, e bine sa-i trecem prîntr-un jet de apa rece, vor fierbe mai usor și nu se vor farama.
Spaniolii au fost cei care au modificat compozitia bauturii de ciocolata, prin adaugarea de zahar și scortisoara, cu scopul de a scapa de gustul puternic amar. În timpul secolului al XVI-lea, Biserica Catolica Spaniola a inceput consumul de ciocolata drept energizant, aceasta devenind astfel cunoscuta ca o bautura clericala de post. Insa, dupa dezbateri indelungate, Biserica a permis oamenilor sa bea ciocolata ca substitut nutritional la mancare în timpul perioadelor de post.
Ouale furnicilor verzi pot fi colectate într-o singura luna din an. În Thailanda, strangerea acestor oua este un proces meticulos și dureros. Ouale sunt marisoare și gumate și necesita sa fie gatite mult timp inainte de a fi consumate, în salate sau pe chipsuri de tortilla.
Cascavalul windsor din Anglia are un spect rosu marmorat ce se asigura prin introducerea în reteta a vinului rosu. Vinul ii da, pe langa culoare, un gust și o aroma aparte.