Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 45

  • helix nebula

    (17139)

    (17322) →

    Porumbul proaspat pentru a-si pastra culoarea și a nu se intarii trebuie fiert în apa cu putin zahar și unt iar la finalul fierberii se adauga o lingurita de zeama de lamaie.


    Categorii: (1304) , (874)
  • triangles

    (17139)

    (17322) →

    Mascarpone nu este o branza, ci un produs secundar obtinut la prepararea parmezanului. Este faimoasa datorita utilizarii sale ca ingredient principal pentru tiramisu, insa este recomandata și pentru nenumarate alte retete.


    Categorii: (874)
  • background

    (17139)

    (17322) →

    Un albus de ou este mai usor de batut la temperatura camerei. De aceea oul se scoate din frigider cu aproximativ 1/2 de ora inainte de folosire.


    Categorii: (874)
  • books

    (17139)

    (17322) →

    Exista un restaurant cu "profil militar" care se numeste "Buns and Guns" ("Chifle și arme") și este un restaurant de tip fast-food din Liban, care arata ca o unitate militara. Aici, sloganul este "un sandvici poate sa te omoare", iar meniul, decorul și denumirea preparatelor sunt inspirate de lumea militara.


    Categorii: (874)
  • hand

    (17139)

    (17322) →

    Fructele uscate (prune, caise, piersici, mere și pere) se umfla mai repede dupa ce le-am pus în apa, la inmuiat, daca adaugam în ea o lingurita de drojdie de bere.


    Categorii: (874)
  • fiction

    (17139)

    (17322) →

    In cazul ananasului exista o singura regula: intotdeauna se mananca cu furculita și cutitul.


    Categorii: (874)
  • fantasy

    (17139)

    (17322) →

    Exista numeroase feluri de prosciutto, insa cele mai bune sunt prosciutto di San Daniele si, desigur, prosciutto di Parma. Prima provine din regiunea Friuli, unde porcii se hranesc pe camp și în padurile de stejar, ceea ce conteaza foarte mult pentru calitatea carnii. A doua, cunoscuta și sub denumirea de sunca de Parma sau prosciutto crudo, este preparata din carne provenita de la porci hraniti atat cu diverse gTaunte, cat și cu zer ramas de la prepararea parmezanului. De obicei, aceasta varietate de sunca este putin mai grasa.


    Categorii: (874)
  • fantasy

    (17139)

    (17322) →

    Morcovii se curata mai usor daca inainte de operatie sunt bagati vreme de 5 minute în apa clocotita, iar apoi sunt clatiti cu apa rece.


    Categorii: (1304) , (874)
  • fantasy

    (17139)

    (17322) →

    Sticlele și borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati în ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit.


    Categorii: (874)
  • dog

    (17139)

    (17322) →

    Legumele se fierb în apa clocotita, în vase smaltuite și acoperite, tinandu-se la fiert doar cat sa se inmoaie, pentru a nu-si pierde continutul în vitamine.


    Categorii: (1304) , (874)
  • nebula

    (17139)

    (17322) →

    Folosite impreuna sau separat, uleiul și otetul sunt doua din ingredientele care nu pot lipsi din nicio bucatarie. Chinezii adauga cateva picaturi de ulei de susan în fiecare mancare, iar italienii incearca sa afle daca exista supradoze de otet balsamic.


    Categorii: (874)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi