Ridichile, taiate felii subtiri, se servesc cu smantana.
Calitatea mierii de albine se verifica cu ajutorul unui varf de creion chimic, daca acesta se dizolva și coloreaza mierea, inseamna ca ea este falsificata.
Daca supa s-a tulburat, ca urmare a adaugarii apei reci pentru completare, pentru a deveni iarasi limpede, se bate spuma un ou, se pune incet zeama de supa peste ou, se da un clocot, se strecoara prîntr-o panza deasa.
Guma de xantan este o polizaharida naturala obtinuta prin fermentarea glucozei cu ajutorul bacteriei Xanthomonas campestris. O putem 'gusta' în produsele lactate, în sosuri, budinci și deserturi - unde este folosita ca agent de ingrosare. Cum da consistenta guma de xantan budincii noastre preferate de vanilie
Friptura nu se sareaza inainte de a fi pusa pe gratar, pentru ca substantele nutritive din ea, sub influenta sarii se elimina.
Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai și mazarea verde se fierb în vase cu capac, adaugandu-se în apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
Aluatul de clatite se leaga mai bine daca e preparat cu o ora inainte de a fi intrebuintat, clatitele ies pufoase, dar și crocante, daca în loc sa puneti lapte sau sifon, adaugati un varf de bicarbonat și un capacel de coniac.
Budincile, musacaua, pilaful de orez se incalzesc intotdeauna în baie de aburi.
Varza foarte acra se imblanzeste, la gust, daca adaugati la fiert, în mancare, cateva bucatele de cartofi cruzi.
Inghetata preparata în casa nu va avea cristale de gheata daca adaugi în compozitie cateva picaturi de zeama de lamaie.
Ceapa se fragezeste daca se caleste în ulei cu sare.