Pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, trebuie sa respectati urmatoarele principii. Sa alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai, turnati în el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut și varati continutul, puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru "tea-pot" (cum spun englezii), turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute, adaugati restul de apa fierbinte și serviti-l imediat, daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda.
Pentru a da o aroma deosebita carnatilor se poate adauga în amestec 4-5 boabe de enibahar zdrobite și o lingura de boabe de coriandru pisate.
In bucatarie bicarbonatul de sodiu este substituent al prafului de copt. Se amesteca cu otet.
Mamaliga nu face cocoloase daca la inceput pana se ingroasa se mesteca cu telul.
Conopida trebuie fiarta putin în apa și abia apoi tavalita în ulei sau unt incins.
Glazura de ciocolata de pe torturi sau prajituri nu se mai sfarama daca atunci cand o topim amestecam în ea și putin iaurt simplu.
Haggis (lebarul nostru ) este un preparat traditional scotian, facut din ficatul și plamanii unei oi, tocati și amestecati cu ceapa, condimente și faina de ovaz. Amestecul se indeasa într-un stomac de oaie, se leaga la capete și se fierbe cateva ore.
Prajiturile din albus de ou vor creste foarte frumos daca la baterea albusului se adauga și o jumatate de plic de praf de copt.
Merele se vor curata mai usor de coaja daca le tineti inainte un minut în apa fiarta.
Un mar pus în cutia de paine impiedica uscarea acesteia.
Multe carti de bucate contin expresia "unt clarificat", el se foloseste atat la mancaruri, cat și la prajituri și este untul topit pe foc mic, apoi strecurat, este cea mai rafinata și gustoasa garsime de menaj.