Aluatul cu drojdie devine deosebit de moale și afanat daca în loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer.
Balutul este un ou fertilizat de rata cu un embrion aproape dezboltat în interior, care este servit fiert ca un ou normal. Acest fel de mancare este foarte popular în Asia de Sud-Est.
Legumele congelate trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei și abia apoi se intoduc la fiert într-un vas cu putina apa clocotita și putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida și aroma legumelor nu se pierde.
Din cap, urechi, cozi, picioare se fac raciturile.
Carnea pregatita la cuptor devine mai gustoasa daca este impanata cu bucati de sunca afumata sau cu bucati de slanina. Fripturile de pasare vor avea o aroma deosebita daca le veti pune la cuptor, asezand în pieptul pasarii un mar, cateva frunze de menta și o lingurita de unt netopit.
Pentru a pastra galbenusul pentru mai mult timp, trebuie pus într-un recipient, acoperit cu apa și pastrat la frigider.
Menta este folosita printre altele și la parfumarea branzeturilor.
Daca o supa sau o friptura este prea dulce, se adauga sare. Daca un fel principal este prea dulce, se adauga o lingurita de otet din vin.
Glucidele trebuie sa acopere 50-55% din ratia calorica, lipidele 20-30% și proteinele 10-15%.
Tinute în apa mai mult de o ora, mai ales daca au fost tocate, legumele pierd pana la 80% din sarurile minerale.
Din carnea tocata (macinata) se fac parjoale, chiftele, sarmale, umplutura pentru: ardei, dovleacei, rosii, ceapa, vinete, clatite, merdenele s.a.